Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pražská zoo poprvé ukázala své luskouny. Dostali přezdívky Hugo a Fazolka

Po měsíční karanténě pražská zoo veřejnosti představila pár luskounů krátkoocasých, které získala z tchajwanské zoo. Lidé pro první zvířata tohoto druhu v České republice vybrali jména Hugo a Fazolka.

Samec Guo Bao i samice Run Hou Tang dorazili ze zoo v Tchaj-pej v půlce dubna, museli ale podstoupit povinnou podovozní karanténu. Pražská zoo se stala jedinou v republice, která luskouny chová, v Evropě je to ještě zoo v Lipsku.

„Nešlo nám však o to, abychom návštěvníkům mohli ukázat zvíře, které ostatní nemají. Chceme upozornit na výjimečnost luskounů a především na míru jejich ohrožení. Kvůli svému masu a především šupinám jsou bohužel nejvíce nelegálně obchodovanými savci světa a jejich přítomnost v Zoo Praha by nám měla pomoci v tom, abychom ještě více než dosud přispívali k jejich ochraně,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel zoo Miroslav Bobek.

Protože původní jména se těžko vyslovují, bylo pro jejich české přezdívky otevřeno hlasování. Zvítězila jména Fazolka a Hugo.

Luskouni jsou k vidění v noční expozici pavilonu Indonéská džungle. Jejich chov je podle zoo velmi náročný, potřebují správné rozpětí teplot a vysokou vlhkost. Živit se v Praze místo mravenců a termitů budou živit kaší ze včelích larev.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Praha, Miroslav Bobek, Petr Hamerník

Štítky zoo, luskouni, premiéra, karanténa, tchaj-wan, indonéská džungle, ZOO Praha, Česko, Tchaj-pej, Lipsko, Miroslav Bobek, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská zoo poprvé ukázala své luskouny. Dostali přezdívky Hugo a Fazolka  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.