Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při Noci literatury budou dnes herci předčítat z knih evropských autorů

Při dnešní noci literatury dnes budou na řadě netradičních míst v Česku předčítat herci ukázky z knih současných evropských autorů. V metropoli se již 15. ročník akce s podtématem voda a život v městské přírodě uskuteční od 18 do 23 hodin, a to na dvacítce míst v Podolí a Braníku. Kromě Prahy se budou moct seznámit lidé s evropskou literaturou prostřednictvím čtení z jejích ukázek v sedmdesátce dalších měst po celém Česku.

Od roku 2006 organizují Noc literatury Česká centra. Letos představí dvacet knih z devatenácti zemí. Organizátoři museli stejně jako loni při pořádání akce zohlednit situaci ohledně šíření nemoci covid-19.

Předčítat bude Piškula i Trojan

Při přípravách jsme místa čtení volili tak, aby se návštěvníci cítili bezpečně, nicméně respektování platných hygienických nařízení pokládáme za samozřejmost,“ uvedl na webu akce generální ředitel Českých center Ondřej Černý. Účastníci tak musí mít potvrzení o negativním výsledku testu, prodělání nemoci covid-19 nebo o ukončeném očkování podle platných předpisů. Po celou dobu musí mít nasazenou ochranu nosu a úst.

Čtení bude probíhat na dvaceti místech v Podolí a v Braníku. Vstup na všechna čtení bude zdarma. Na všech místech se bude číst vždy současně, a to v patnáctiminutových intervalech. Za jednu hodinu se tedy čte na každém místě jedna ukázka dvakrát a vymění se dvě skupiny diváků. Návštěvníci se budou moct těšit na herce Milenu Steinmasslovou, Ondřeje Pavelku, Josefa Trojana, Zdeňka Piškulu, Martu Dancingerovou, Lenku Vlasákovou a další.

Celý program je k dispozici na webu akce.

Ohodnoť článek

Foto Noc literatury

Štítky ČR, literatura, Noc literatury, herci, kniha, herec, Česko, Braník, Podolí, Praha, Josef Trojan, České centrum, Ondřej Černý, Milena Steinmasslová, Ondřej Pavelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při Noci literatury budou dnes herci předčítat z knih evropských autorů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.