Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Divadlo ABC uvede premiéru nové adaptace hry o Petru Panovi

Divadlo ABC uvede v sobotu 18. září od 18 hodin premiéru hry Petr Pan z dílny Davida Drábka. Příběh o chlapci, který nechtěl vyrůst, dosud na jevištích podle Drábka mnoho k vidění nebyl. Ve hře se diváci budou moct těšit na Kryštofa Krhovjáka, Martina Donutila, Ninu Horákovou, Kateřinu Marii Fialovou, Denise Šafaříka a mnohé další.

Petr Pan se dočkal v Česku dramatizace vůbec poprvé

Podle autora Davida Drábka dosud slavný román o Petru Panovi v České republice zdramatizován nebyl. „Dlouho jsme tedy první uvedení na české scéně pilovali a šperkovali - všechny ty víly, indiány, piráty, mořské panny i krokodýla, který spolknul budík. Strašlivý kapitán Hák a létající divoký kluk Petr Pan se utkají v dramatickém souboji v Zemi Nezemi,“ dodává Drábek.

Autorem písní je Xindl X, hudbu nahrála Pražská filharmonie

Hudbu ke hře složil Darek Král, který ji nahrál spolu s Pražskou filharmonií. Celá inscenace má tak punc výpravného muzikálu. Texty písni jsou pak dílem českého zpěváka Xindla X.

Já jsem se do příběhu Petra Pana zamiloval, když jsem v roce 1991 poprvé uviděl filmovou adaptaci od Stevena Spielberga s Robinem Williamsem v hlavní roli. Od té doby to byl můj nejoblíbenější pohádkový příběh, takže když mě David a Darek oslovili, byla to pro mě jedna z nejkrásnějších spoluprací. Bavilo mě tu mytologii posunout textem ještě dál,“ říká Ondřej Ládek alias Xindl X.

Děj slavného románu i divadelní inscenace se točí kolem rodiny Darlingových, která si žila poklidným životem, kdy psí chůva Nana svědomitě hlídala malou Wendy i jejího bratříčka. Jenže jedné noci přiletěl otevřeným oknem do pokoje tajemný chlapec Petr Pan spolu se svou průvodkyní vílou Zvoněnkou.

Oba pak děti pozvali do Země Nezemě, kdy stačilo jen vzlétnout a vydat se vstříc hvězdné obloze. V Zemi Nezemi se to jen hemží piráty, mořskými panami, ale třeba i nebezpečným kapitánem Hákem nebo krokodýlem s budíkem v žaludku. To je jen několik málo postav z připravované adaptace Davida Drábka.

Ohodnoť článek

Foto Divadlo ABC - Patrik Borecký

Štítky kultura, Praha, divadlo, Divadlo ABC, premiéra, Petr Pan, David Drábek, Xindl X, Martin Donutil, Denis Šafařík, Kateřina Marie Fialová, Česko, Steven Spielberg, Robin Williams

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo ABC uvede premiéru nové adaptace hry o Petru Panovi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.