Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kam o víkendu? V Praze ožije Maxipes Fík i Van Gogh

Pravidelně každý pátek Drbna svým čtenářům nabízí tipy na procházky a výlety v Praze a okolí. Na víkend ale předpověď hlásí zataženo a deštivo, a tak se podíváme do prostor pod střechou. Přichystali jsme si kulturní speciál.

Divadlo: Hvězdné léto pod Žižkovskou věží

Jako každé letní prázdniny, i letos se koná Hvězdné léto pod Žižkovskou věží. Jde o sérii představení v Mahlerových sadech na Praze 3, které divákům umožňují vychutnat si divadlo v netradičním prostředí.

V jeho rámci můžete o víkendu navštívit exkluzivní představení Divadla Kalich Carmen Y Carmen, které vypráví klasickou Bizetovu operu poněkud netradičním způsobem – na scéně jsou totiž Carmen hned dvě. Jednou z nich je operní pěvkyně Dagmar Pecková a druhou činoherní zpěvačka Barbora Hrzánová. Představení začíná v neděli v sedm večer a vstupenky se pohybují od pěti set do tisíce korun za osobu.

Hvězdné léto nezapomíná ani na dětské diváky. V sobotu od deseti hodin dopoledne si nejmenší mohou užít divadelní představení o Maxipsu Fíkovi. Pohádka pro děti od tří do osmi let stojí 200 až 250 korun a zavede děti s Fíkem na cestu do dalekých krajin.

Výstava: Bylo Nebylo, Van Gogh, Monet, Renoir

Asi největší ohlas z pražských výstav v poslední době vzbudila expozice Bylo Nebylo, Van Gogh, Monet, Renoir. Původně měla expozice ve Fóru Karlín skončit na začátku léta, ale zatím byla prodloužena do prvního srpna. Jde o výstavu multimedializovaných slavných děl. Při návštěvě budete mít pocit, jako byste byli přímo v obraze. Vstupné stojí 200 až 350 korun na osobu a je třeba si předem rezervovat konkrétní hodinu.

Pokud vás láká spíš přírodní tematika, navštivte Botanickou zahradu v Praze. Momentálně tu totiž probíhá výstava motýlů, která se zaměřuje na zajímavosti o jejich životě. Dozvíte se tu třeba, proč se některým motýlům lesknou křídla, kteří z nich jsou jedovatí nebo jak si shání potravu. Vstupné stojí od 75 do 150 korun.

Kdyby bylo přece jenom pěkně

Nedá se nic dělat, většina letních akcí je pod širým nebem. Kdyby se nakonec vyčasilo, nabízíme i několik možností venkovních aktivit.

Hudební událostí týdne bude vystoupení Ondřeje Havelky a Melody Makers na Letní scéně Musea Kampa. Vystupovat budou v sobotu od sedmi večer a vstupné se pohybuje od osmi set do tří tisíc korun za lístek.

Jestli vás lákají spíše pohybové aktivity, vyrazte v neděli do Biotopu Radotín. Večer se tam jako každý druhý týden koná letní swingová tančírna pro veřejnost.

Na závěr doporučujeme festival street food a ciderů na pražské náplavce. Celou sobotu tu budete moct ochutnat různé varianty od obojího. Vstupné je zdarma.

Melody Makers v roce 2015 v Plzni

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Divadlo Kalich, Martina Houdek, Botanická zahrada Praha

Štítky Praha, tipy, kultura, výstava, koncert, divadlo, festival, Vincent van Gogh, představení, léto, Žižkovský vysílač, Dagmar Pecková, Barbora Hrzánová, Ondřej Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? V Praze ožije Maxipes Fík i Van Gogh  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.