Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O víkendu se v Praze otevřou ateliéry umělců, které jsou běžně nepřístupné

O víkendu 19. a 20. června budou moct návštěvníci v Praze výjimečně nahlédnout do míst, kde vzniká umění. V pátek večer totiž začal v industriálním prostoru Loft Bubny v Holešovicích první ročník akce s názvem Otevřené ateliéry Praha. Během ní se v sobotu a v neděli otevřou desítky ateliérů a dílen výtvarníků, designérů a dalších umělců v metropoli.

Neformální setkání s výtvarným uměním

Prezentace umělců je právě v této době, kdy byly kvůli pandemii koronaviru dlouhou dobu zavřená muzea a galerie, podle organizátorů velmi důležitá.

Hlavním záměrem bylo vytvořit událost, kde se budou moci návštěvníci neformálně setkávat s výtvarným uměním a designem v atraktivních lokalitách jejich vzniku. Možnost navštívit zákulisí, nahlédnout do procesu vzniku či setkat se osobně s umělcem vytváří jedinečné interakce a zážitky,“ uvedla jedna ze zakladatelek akce Ivona Dresslerová.

Lokality, které jsou běžně nepřístupné

Zájemci mohou navštívit některé architektonicky hodnotné lokality se silným geniem loci, které běžně nejsou návštěvníkům přístupné. Jedná se například o Kafkův ateliér ve Střešovicích, část barokní Invalidovny, ateliéry Stalingrad ve Vysočanech nebo industriální areál Lieben Artcontemporary.

Součástí akce jsou také komentované prohlídky, workshopy, výstavy, představení, ale také řeba dílny pro děti. Více informací najdou zájemci na webu OTEVŘENÉ ATELIÉRY.

Ohodnoť článek

Foto Otevřené ateliéry Praha

Štítky ČR, výtvarné, design, Praha, ateliér, Holešovice, pandemie covidu-19, dílna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se v Praze otevřou ateliéry umělců, které jsou běžně nepřístupné  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.