Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé vykoupili výstavu Sluneční králové. Muzeum zvažuje prodloužení otevírací doby

Po dlouhé době dnes Národní muzeum a Národní galerie opět přivítaly návštěvníky svých expozic a výstav. Národní muzeum otevřelo pouze dvě své budovy u Václavského náměstí. Návštěvníky láká především na archeologickou výstavu s názvem Sluneční králové. Ta už byla jednou prodloužena, ale i tak trvá pouze do 6. června, a zájemci si již koupili všechny vstupenky, které byly k dispozici.

Podle mluvčí muzea Šárky Bukvajové nyní Národní muzeum uvažuje o tom, zda by bylo možné prodoužit otevírací dobu.

Také Národní galerie dnes otevřela své objekty a láká například na nedávno zahájenou výstavu malířky Toyen. Podobně jako na výstavu Sluneční králové, kde je možné zakoupit vstupenky pouze on-line, i v případě výstavy Toyen galerie tuto možnost doporučuje.

Časové intervaly v rozmezí 90 minut

Galerie pro návštěvníky vymezila časové intervaly, a to 90 minut. V rámci každého tohoto slotu může do výstavy pustit jen 54 lidí. Během dnešní devítihodinové otevírací doby tak na výstavu může přijít 318 lidí. Ve středu je otevírací doba prodloužená do 20:30.

Zájemci mohou v Národní galerii navštívit také stálou expozici Staří mistři II ve Šternberském paláci. V Národním muzeum je to pak výstava Olympijské Tokio, která připomíná trojici tokijských olympijských her, které se však konaly pouze v jednom případě, a to v roce 1964.

Ohodnoť článek

Foto Národní muzeum

Štítky ČR, muzea, výtvarné, NM, NGP, Sluneční králové, výstava, 5. dynastie, národní muzeum, Národní galerie v Praze, muzeum, Václavské náměstí, vstupenka, olympijské hry, Tokio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé vykoupili výstavu Sluneční králové. Muzeum zvažuje prodloužení otevírací doby  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.