Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Knižní festival Svět knihy se opět přesouvá. Veletrh se uskuteční v září

Pořadatelé mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha se opět rozhodli posunout konání letošního ročníku, a to z června na termín 23. až 26. září. Tradičně se festival bude konat na Výstavišti Praha. Podle organizátorů je zářijový termín ideální i z toho důvodu, že se počítá se zlepšením epidemické situace i proočkovaním obyvatel. Festival se bude z velké části konat ve venkovních pavilonech a v případě potřeby bude připraveno i testování účastníků na covid-19.

Pořadatelé do poslední chvíle věřili, že by akce v avizovaném červnovém termínu mohla proběhnout. „V tuto chvíli jsme však dospěli k momentu, kdy bychom museli začít s intenzivní komunikací, prodejem vstupenek a dalšími nevratnými kroky. Zároveň neexistují ani orientační informace o tom, jakými pravidly bychom se měli v červnu při organizaci podobné akce řídit. Navíc, zatímco u nás se epidemická situace v posledních dnech vyvíjí pozitivně, v jiných evropských státech právě kulminuje, což nás do značné míry limituje při zvaní zahraničních hostů i vystavovatelů,“ uvádí důvody ke změně termínu ředitel veletrhu Radovan Auer.

Festival se bude konat převážně ve venkovních pavilonech. Čestným hostem bude Francie

Organizátoři se tak rozhodli přesunout veletrh na termín od 23. do 26. září 2021, který je podle nich ideální i z důvodu proočkovanosti obyvatel a zlepšení epidemické situace. Počítá se také s tím, že se 26. ročník festivalu bude konat z větší části ve  venkovních pavilonech. Záříjový termín také umožňuje přivézt zajímavé hosty a představit účastníkům knižní novinky z druhé poloviny roku.

Čestným hostem letošního ročníku bude Francie, zvláštní pozornost bude věnována také Polsku, jehož prezentace se kvůli koronaviru nemohla loni uskutečnit.

Motto ročníku 2021 je „Můj domov je v jazyce“ a má za cíl zkoumat otázky vztahu literárních děl i jejich autorů k jazyku, ke geografické i mentální příslušnosti k dané zemi.

Ohodnoť článek

Foto Svět knihy

Štítky ČR, literatura, veletrh, Svět knihy, festival, Praha, pavilon, kniha, Výstaviště Praha, Francie, Radovan Auer, COVID-19, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knižní festival Svět knihy se opět přesouvá. Veletrh se uskuteční v září  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.