Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Největší odměnou je pro mě zpívání před živým publikem, říká zpěvačka Elly

Zpěvačka Elly, vlastním jménem Eliška Tunková, na sebe upozornila loňským vánočním singlem Vánoční čas, ke kterému napsala také vlastní autorský text. Již brzy představí své další tři písničky a klip k debutovému singlu. Chtěla být Eliška vždy zpěvačkou? A jak zvládá momentální těžkou dobu, která je složitá i pro otřelé hudebníky? O tom se rozpovídala v rozhovoru pro Pražskou Drbnu.

Pamatuji si, že jsem nechtěla být „žabka“, ale princezna, asi jako každá holčička.

Eliško, proč jste si vybrala právě pseudonym Elly? Je ve výběru možné hledat inspiraci například ve světové hudbě?
Pseudonym jsem zvolila proto, že moje jméno je docela dost dlouhé. A zrovna Elly jsem si vybrala proto, že jsem tak nejčastěji oslovována od svých nejbližších. Inspirace ve světové hudbě tedy rozhodně nebyla tím, na co jsem se při výběru soustředila. V podstatě by se dalo říct, že jsem jednala intuitivně a hledala jsem jméno, které mi bude svým způsobem vlastní.

Pamatujete si, kdy jste poprvé zpívala na veřejnosti? 
Pokud by se bralo to „úplně poprvé“, tak to byla pěvecká soutěž v Bílině, kde bydlím. Bylo mi asi osm let a písnička měla nezapomenutelný název „Malá žabka“. Pamatuji si, že jsem nechtěla být „žabka“, ale princezna, asi jako každá holčička.

Chtěla jste být vždycky zpěvačkou? Nebo jste uvažovala i o jiných profesích?
Od malička jsem byla ta, která chtěla být muzikálovou herečkou, zpěvačkou, a především stát před publikem na pódiu. Na druhou stranu musím přiznat, že jsem malou chvíli koketovala i s čistě praktickým povoláním. Chtěla jsem se stát policistkou. Nakonec jsem po absolvování jednoho ročníku bezpečnostně-právního oboru pochopila, že můj sen profesionálně zpívat je silnější.

Byla jste někdy v nějaké hudební soutěži?
Ano, dvakrát jsem zkoušela casting do Superstar, ale bohužel jsem se nedostala ani přes první kolo.

A kdy jste si poprvé uvědomila, že se chcete hudbou živit?
Jak už jsem zmínila, během studia na policistku. Myslím si, že u mě ani nešlo o čisté uvědomění, ale o získání příležitosti a šance k tomu, aby se hudba stala nejenom mojí vášní, koníčkem, láskou, ale i prostředkem k žití.

Co pro vás hudba znamená?
Terapii. Hudba je pro mě prostředkem, jak se odpoutat od běžných problémů a vstoupit tak do světa snů a fantazií. Skládání hudby beru jako prostředek k tomu, abych ze sebe dostala emoce, procítila je a skrze hudbu poslala ven.

Jakou hudbu nejraději posloucháte?
Většinou záleží na momentální náladě, ale určitě převažuje pop a soul. To jsou žánry, které mi jsou nejbližší.

Kdybyste si mohla vybrat jakoukoliv osobnost z hudebního světa, se kterou byste se chtěla setkat, kdo by to byl?
Beyoncé. Ona je pro mě velká pěvecká a hudební ikona a myslím, že je to jedna z nejlepších zpěvaček všech dob. Je mojí velkou inspirací.

Kromě toho, že zpíváte, jste i textařka a skladatelka. Kde berete inspiraci?
Mojí největší inspirací jsou mezilidské vztahy. Ráda píšu o svých pocitech, o tom, co prožívám já, nebo o tom, co mi kdo řekne a co se děje v mém okolí. Převážným tahounem mých témat je láska, a to hlavně proto, že jsem zamilovaná. Tento nádherný cit je mojí největší inspirací.

Pamatujete si ještě, kdy jste složila svou první píseň?
Myslím, že to bylo v době, kdy jsem byla ve druhém ročníku na konzervatoři. Přišlo to znenadání a stejně tak rychle to i odešlo. Myslela jsem si, že šlo o pouhou náhodu, když mě to tak rychle pustilo. Ale už o rok později jsem intenzivně začala trávit večery ve škole u klavíru, kde jsem se do skládání pustila nanovo, tentokrát už s mnohem větším nasazením..

Ještě studujete, nebo máte školu již za sebou?
Já jsem momentálně v šestém ročníku Konzervatoře Jaroslava Ježka. To nejtěžší mám ještě před sebou, a to absolventské zkoušky, které budu mít v červnu. Doufám, že pak už povolí covidová opatření a budu moci koncertovat. Moc si to přeji!

Jak Vás koronavirus ovlivnil v tom, co děláte? Jaké plány jste nemohla zrealizovat?
Největší odměnou, kterou můžu dostat, je zpívání před živým publikem. Takže na otázku, jak moc mě to ovlivnilo, musím říct, že mi koronavirus omezil moji lásku k vystupování před živým publikem. Na druhou stranu jsem se díky tomu mohla víc věnovat vlastní tvorbě a trávit více času s rodinou.

Můžete nám na závěr říct, co chystáte v nejbližších měsících?
V nejbližší době mě čeká natáčení „live session“, kde představím tři písničky z mé vlastní tvorby a natáčení klipu k mému debutovému singlu. Kromě toho jsem přijala nabídku na malou roli ve filmu Pod jednou střechou, na což se moc těším. Vlastně se těším na úplně všechno, co se chystá. Konečně se alespoň trocha z mých uměleckých snů začíná plnit.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Helena Váňová Production

Štítky rozhovor, kultura, hudba, Elly, Eliška Tunková, singl, inspirace, Drbna.cz, láska, Jaroslav Ježek, Beyoncé, Česko Slovenská SuperStar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší odměnou je pro mě zpívání před živým publikem, říká zpěvačka Elly  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.