Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Obnovenou premiéru představení znovu uvede soubor Cirk La Putyka. Dnes ve znamení charity

Obnovenou premiéru svého představení Memories od Fools dnes zahájí soubor nového cirkusu Cirk La Putyka, a to v pražském prostoru Jatka78. V březnu se kvůli koronaviru představení přesunulo na internet. Nyní jej diváci mohou zhlédnout konečně naživo, a to od 19.30.

Symbolické představení ve znamení charity

Pro zahájení nové sezony Jatek78 soubor symbolicky vybral právě toto představení. „Dlužíme je našim divákům, fanouškům, týmu inscenace i celému našemu souboru,“ uvedl principál Cirku La Putyka Rostislav Novák mladší. První večer bude ve znamení charity - soubor zve lékaře z několika pražských nemocnic nebo děti z dětských domovů.

Novocirkusové disciplíny

Cyr wheel je disciplína využívající velký kovový kruh, jehož se artista drží roztaženýma rukama a nohama. Je uvnitř kola a akrobatickým pohybem a vlastní vahou rotuje kolem své osy a kolem otočného kola. Teeterboard je zařízení podobné trampolíně, ale s dřevěnou odrazovou plochou.

Představení nese podtitul 'Všichni jsme blázni, protože doba je bláznivá' a hledá naše nejstarší a nejhlubší vzpomínky,“ řekl Novák k představení. Pracuje v něm s takzvanými novocirkusovými disciplínami, jako jsou cyr wheel, teeterboard, žonglování, vzdušná a párová akrobacie, ale i s klauniádami, tancem a loutkami.

Novák uvedl, že představení Memories of Fools hledá nejstarší a nejhlubší vzpomínky člověka, zkoumá, jak daleko je každý schopen vracet se ve vzpomínkách a jak dlouho je schopen udržet některé vzpomínky v hlavě.

Autoři | Foto laputyka.cz

Štítky ČR, divadlo, Cirk La Putyka, Jatka78, Praha, představení, charita, premiéra, Rostislav Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obnovenou premiéru představení znovu uvede soubor Cirk La Putyka. Dnes ve znamení charity  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.