Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hudbu, divadlo i výtvarné dílny nabídne sedmnáctý ročník festivalu VyšeHrátky

Týdenní festival VyšeHrátky startuje dnes na pražském Vyšehradě. Vrchol programu pak návštěvníky čeká o víkendu. Pořadatelem festivalu je Studio Damúza, které se orientuje především na projekty studentů a čerstvých absolventů DAMU. Letošní ročník bude již sedmnáctý.

Programy pro školy i pro ty nejmenší

Letošní ročník VyšeHrátek připomene 600. výročí bitvy pod Vyšehradem, v níž 1. listopadu 1420 husitští bojovníci porazili vojsko krále Zikmunda Lucemburského. Pro školy tak bude v koprodukci s uměleckým souborem Tabula Rasa připravena divadelní bojovka nazvaná Cesta do středověku.

Festival se uskuteční v prostorách královské akropole na Vyšehradě. Vstupenky na jeho placenou část se prodávají v kamenných prodejnách sítě GoOut a na webu www.goout.cz. Během festivalového týdne bude pokladna otevřena také přímo na Vyšehradě.

Odpoledne budou patřit malým školákům, pro které se chystají představení, výtvarné, herecké i pohybové workshopy a koncerty po skončení vyučování. Ve vybraných dnech bude součástí festivalové nabídky i dopolední program pro batolata,“ uvedli pořadatelé. V úterý na festivalu vystoupí dětská kapela Bombarďák, v sobotu skupina Nedloubej se v nose z mosteckého Divadla rozmanitostí.

Pohádky pro všechny

Z repertoáru Studia Damúza se v programu objeví pohádky Bajaja, Superkluk nebo Turnaj krále Karla. Chybět nebudou ani tradiční pohádkové příběhy, které budou odehrány v osobitém podání. Jedná se třeba o Perníkovou chaloupku, Otesánka nebo Z tajného deníku Smolíčka Pé. Pro nejmenší děti od dvou let bude připravena inscenace s názvem Řeka.

Autoři | Foto praha-vysehrad.cz

Štítky ČR, zábava, děti, festival, Praha, Vyšehrad, divadlo, Divadelní fakulta Akademie múzických umění, Studio DAMÚZA, Zikmund Lucemburský, Divadlo rozmanitostí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudbu, divadlo i výtvarné dílny nabídne sedmnáctý ročník festivalu VyšeHrátky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.