Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pražské podniky lákají turisty na slevy. Přečtěte si, kam si mohou se slevou vyrazit i místní

S přicházejícím létem se Pražanům naskýtá mnoho možností trávení volného času. Magistrát i soukromé subjekty připravily pro místní a české turisty pestrou škálu aktivit zdarma nebo za zvýhodněné ceny. Chtějí tak nalákat turisty, jejichž počet se snížil v návaznosti na vládní opatření přijatá v souvislosti s šířením koronaviru.

Hrad, muzeum nebo Petřín

Již dříve jsme psali o projektu V Praze jako doma, který pořádá Magistrát hlavního města Prahy ve spolupráci s Prague City Tourism. V rámci akce má každý český turista, který za ubytování utratí v pražském hotelu přes 800 korun, nárok na dárkový voucher. Ten ho opravňuje ke vstupu na různá místa v Praze. Na seznamu je například Pražský hrad, Národní muzeum či Petřínská rozhledna.

Památky však mohou výhodně navštívit i místní. Slevy pro držitele karty Lítačka do objektů přetrvávají, v některých případech jde až o 66 procent ze vstupného. Některé objekty dokonce po znovuotevření slevu navýšily. Například Staroměstská radnice nabízela původně na Lítačku slevu 20 korun, nyní je to polovina ceny vstupenky.

Letní kina nebo sportovní setkání

Mimo památky se znovu otevírá možnost pořádat společenské akce, které k létu v Praze neodmyslitelně patří. Jako každý rok mohou obyvatelé navštěvovat letní kina. Promítá se například v Kasárnách Karlín, ve Žlutých lázních, ve Skautském institutu na Staroměstském náměstí nebo na střeše Veletržního paláce. Celé léto bude od pondělí do čtvrtka možnost navštívit Kinobus, který zastaví každý týden v jiné části Prahy.

Městské části pořádají také četná sportovní setkání občanů. V pankráckém Centrálním parku se budou pravidelně konat lekce taiji a jógy pro veřejnost. Jógu si může každý vyzkoušet také na Vyšehradě nebo třeba v Letenských sadech. Většina lekcí je zdarma nebo za symbolický poplatek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky akce, kultura, slevy, turismus, Praha, léto, Pražský magistrát, Pražská informační služba, Národní muzeum, Petřín, Skautský institut, Pražský hrad, Petřínská rozhledna, Staroměstská radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské podniky lákají turisty na slevy. Přečtěte si, kam si mohou se slevou vyrazit i místní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.