Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Štvanici bude letní divadelní scéna. Na programu jsou koncerty, divadla i workshopy

Divadlo Vila Štvanice otevře pod obloukem Hlávkova mostu s výhledem do štvanického parku svou letní scénu. Divákům nabídne inscenace tří souborů, které na Štvanici už několik let hrají, tedy Tygra v tísni, Geisslers Hofcomoedianten a Divadla Letí. V plánu jsou také koncerty, letní kino a workshopy. Program letního divadla v přírodě zahájí úvodní večer 19. června, kdy soubor Tygr v tísni oslaví deset let svého působení. Pořadatelé to dnes oznámili v tiskové zprávě.

„Dát nezávislým divadlům v tomto těžkém období možnost hrát pro nás bylo naprosto zásadní. Rádi bychom, aby se během těch necelých tří měsíců stal ostrov zázemím pro všechny soubory, kterým podmínky zkomplikovaly možnosti hrát," popsal vznik letní scény ředitel Divadla Vila Štvanice Ivo Kristián Kubák.

Letní scéna Štvanice se rozprostře na třech místech západního cípu ostrova. Scéna Pod mostem poskytne 200 míst i úkryt před případnými přeháňkami. Další dvě plenérové scény U zahrady a Pod kaštany nabídnou prostor intimnějším divadelním inscenacím či třeba Večeři s novou hrou Divadla Letí, při níž se diváci nasytí nejen umělecky, ale i tříchodovým menu.

Soubor Tygr v tísni, který v pátek provoz letní scény slavnostně zahájí, na ní bude pořádat také pátý ročník plenérového divadelního festivalu Antická Štvanice. Letošní inscenací šitou na míru prostoru pod Hlávkovým mostem bude Senecova tragédie Šílený Herkules, která bude uvedena 31. července v české premiéře.

„Prostor pod Hlávkovým mostem ohraničuje pohled do přírody, za kterou se jasně rýsuje betonová džungle města. Herkules je hrdina, lidé ho oslavují, protože poráží nestvůry, ničí přírodu a umožňuje lidské civilizaci růst. Samotný most a pohled, který nabízí, už toto chápání Herkula jako civilizačního hrdiny podtrhuje. Mimoto má most řadu praktických výhod: lépe se pod ním svítí, má lepší akustiku než otevřený plenér a divák nezmokne," uvedl režisér inscenace Tomáš Loužný.

Autoři | Foto Facebook Divadlo VILA Štvanice

Štítky divadlo, kultura, představení, Divadlo Vila Štvanice, koncert, příroda, Štvanice, Hlávkův most, divadelní scéna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Štvanici bude letní divadelní scéna. Na programu jsou koncerty, divadla i workshopy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.