Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Koncerty na střechách i lodích a zánik Venuše

Už se nemůžete dočkat konce víkendu a návratu do práce? Nezapomeňte si dopřát adekvátní oddech. První červnový týden v Praze vypadá pohodově: koncerty na řece nebo na střeše? Není problém. Nezapomeňte však na roušky!

S-třešní sezóna nad Lucernou s 69 hudebními západy slunce

Střecha Lucerny (Štěpánská 61), 8. 6. 2020, 14:00
Užívejte si až do října nezapomenutelné parties na střeše Lucerny, a to každou sobotu, neděli a pondělí. Západy slunce budou doprovázet hudební interpreti různých žánrů. Večírek se koná od druhé odpolední až do desáté večerní, ale při vstupu do 16:00 dostanete u vstupu welcome drink zdarma. Vstupné 100 Kč bude sloužit jako součást rozpočtu na opravu prostoru, kde se večírek odehrává.

Zánik domu Usherů

Venuše ve Švehlovce (Slavíkova 22), 10. 6. 2020, 20:00
Venuše ve Švehlovce s Depresivními dětmi nabízí slavné dílo Edgara Allana Poea prostřednictvím představení kombinujícím kino a divadlo. “Neobyčejný vztah sourozenců Usherových, zvláštní host, obskurní dům, potlačené fantazie, tragikomická strašidla minulosti, nejpevnější láska, podivný kraj, černý humor a nebezpečná trhlina ve zdi.” Pozor! Na závěr představení Venuše ve Švehlovce zanikne. 

iShorts; Zkrátka studenti 2020 PRAHA

BIO | OKO (Františka Křižíka 15), 10. 6. 2020, 20:30
“Kraťasy” neoznačují jen kus letního oděvu. Ve filmařském slangu označují krátké filmy. Tento formát často najdete na přehlídkách studentských filmů. Krátké umělecké útvary podmaňující diváky rychlou, avšak hlubokou pointou a překvapivým vyvrcholením, si našly hromadu příznivců. Přijďte se podívat na tvorbu současných studentů FAMU, FAMO, UTB a VŠMU.

Mňága a Žďorp na lodi na Vltavě

Rašínovo nábřeží, 11. 6. 2020, 17:00, 20:00
V reakci na opatření, kvůli nimž není možné na žádnou kulturní akci vpustit více, než 100 osob, vznikl projekt Vzhůru na palubu. Koncert svých oblíbených interpretů si můžete vychutnat live koncerty spolu s nádherným výhledem z paluby parníku plujícím po Vltavě. Koncerty se odehrají dva, od 17. a 20. hodin. Vstupenky si kupujte předem zde.

Paměť města: Karlínská procházka a beseda

VI PER (Vítkova 293), 13. 6. 2020, 15:00
Projekt Paměť města dlouhodobě mapuje vývoj městských částí a jejich vliv na životní prostředí občanů. Procházka v rámci projektu mapuje a kritickým způsobem komentuje proměnu Karlína, který se proměnil v progresivní a žádanou čtvrť jak pro bydlení, tak pro provozování obchodu a služeb. 
 

Ohodnoť článek

Foto Facebook "Střecha Lucerny"

Štítky Praha, střecha, Palác Lucerna, koncert, projekt, Edgar Allan Poe, František Křižík, Zánik domu Usherů, Vltava, Filmová a televizní fakulta Akademie múzických umění, Vysoká škola múzických umění v Bratislavě, Mňága a Žďorp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Koncerty na střechách i lodích a zánik Venuše  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.