Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pražské jaro online a zdarma startuje dnes. Diváky čeká celkem jedenáct koncertů

Dnes v osm hodin večer bude koncertem s názvem Salon ZUŠ od žáků základních uměleckých škol zahájena série jedenácti živě přenášených koncertů letošního Pražského jara. Vystoupení připravili stipendisté akademie MenART pod vedením sopranistky Kateřiny Kněžíkové, koncertního mistra Jana Fišera a pianisty Iva Kahánka. Během večerního přenosu zazní skladby pro sólové housle, árie z oper Wolfganga Amadea Mozarta či písně z období romantismu.

Letošní ročník festivalu se vzhledem k šíření koronaviru koná online. Diváci se mohou těšit na 11 živě přenášených koncertů z pódií pěti pražských a jedné brněnské koncertní síně. Všechny přenosy bude možné sledovat zdarma na festival.cz. Některé koncerty odvysílá také Česká televize a Český rozhlas.

„Je ohromně povznášející sledovat, co dokážou mladí instrumentalisté a pěvci ze základních uměleckých škol, a jak se jejich talent rozvíjí pod vedením jejich pedagogů a mentorů z projektu MenART. Co je nejdůležitější - čiší z nich mladistvá energie a nadšení. Proto jsme neváhali a zařadili koncert nazvaný Salon ZUŠ jako úvodní v programu našich online streamovaných koncertů," pověděl ředitel Pražského jara Roman Bělor k dnešnímu koncertu, během kterého mohou zájemci přispívat na sbírku, jejíž výtěžek bude věnován hudebníkům na volné noze.

Pražské jaro vyvrcholí 4. června, kdy Česká filharmonie vedená Jakubem Hrůšou z Rudolfina zahraje díla Ludwiga van Beethovena v úpravě pro smyčcový orchestr.

Foto festival.cz

Štítky hudba, festival, Pražské jaro, Praha, koncert, Wolfgang Amadeus Mozart, Ivo Kahánek, Jan Fišer, Kateřina Kněžíková, Česká televize, Český rozhlas, Ludwig van Beethoven, Jakub Hrůša

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské jaro online a zdarma startuje dnes. Diváky čeká celkem jedenáct koncertů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.