Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vyzkoušejte tradiční chutě na zářijových akcích v Praze, jakými jsou dožínky nebo vinobraní

PR článek

Září nemusí být jen návrat ke každodenní rutině a povinnostem. Dovolenkovou náladu si můžete prodloužit první zářijový víkend hned na dvou akcích v Praze. Každoroční Dožínky na Letné a Vinobraní na Pražském hradě nabízí bohatý program, a především kvalitní a lokální občerstvení přímo od výrobců oceněných značkami Regionální potravina a Klasa.

Dožínky na Letné odstartují v sobotu 7. 9. již v 10. hodin, tedy můžete mít o radost postaráno již od dopoledne. Děti se zabaví na bohatém programu s folklorními soubory, ale například i na koncertě edukativní rokové kapely Pospolu u stolu, jejíž texty dětem přiblíží nejedno důležité tvrzení o jídle a potravinách. O tipy k polednímu občerstvení nebude nouze díky největšímu počtu farmářských stánků na jednom místě v Praze.

Pódiový program vyšperkuje i slavnostní vyhlášení k soutěži Regionální potravina, kdy si letošní vítězové ze Středočeského kraje převezmou svá ocenění. Vítězné výrobky samozřejmě bude možné také ochutnat a s některými výherci se i setkat v jejich stáncích. Jednoduše budete moci zažít atmosféru tradičních farmářských trhů, kde máte jistotu správného výběru potravin díky logům Regionální potravina nebo Klasa.

Vinobraní na Pražském hradě jako takové asi není v naší zemi třeba velmi představovat. Ochutnávky rozličných druhů vín a také tradičního burčáku při uvolněných rozhovorech s přáteli mohou být tím, co od odpočinkového víkendu očekáváme. V magických prostorách Královské zahrady Pražského hradu 7. a 8. září, vždy od 11. do 18. hodiny, můžete být, ale mile překvapeni i dalším bohatým programem.

Abyste měli pro degustace ideální základ, bude zde široký výběr prověřených pochoutek na stáncích výrobců, jejichž práce získala ocenění národní značkou Klasa či Regionální potravina. Nalákat vás mohou tradiční sýry nebo méně typické dobroty jako například šneci a jiné pochoutky připravené rovnou k ochutnání. Vzhledem k blížícím se zimním svátkům zde jistě najdete i originální trvanlivé dárky, které pod stromečkem potěší všechny gurmány.

Více o značkách Regionální potravina a KLASA

Značku Regionální potravina uděluje Ministerstvo zemědělství ČR jen těm opravdu nejlepším potravinám od regionálních výrobců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Vítězné produkty jsou úzce spjaty s regionem. Mohou to být speciality daného kraje, tradiční výrobky nebo inovativní novinky. Výrobky oceněné značkou Regionální potravina v sobě nesou kvalitu, výjimečnost, lokální suroviny a patriotismus. Aktuálně můžete vybírat z celkem 422 oceněných produktů.

Značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Jedná se o prestižní ocenění, které získají jen nejkvalitnější výrobky, které splní přísné kvalitativní a legislativní požadavky. Logo KLASA umístěné na obalech výrobků pomáhá zákazníkům s orientací v nabídce potravin, výrobcům pak s propagací produktů. V současné době je oceněno KLASOU 932 výrobků od 268 výrobců.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vinobraní, dožínky, Pražský hrad, Letná, potraviny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyzkoušejte tradiční chutě na zářijových akcích v Praze, jakými jsou dožínky nebo vinobraní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.