Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Čtvrtek 22. srpna 2024  |  Svátek má Bohuslav
Bez reklam

Zvýhodněné vstupné do pražských galerií a muzeí nabídne projekt Kulturní míle

Od pondělí 15. července je možné v Praze navštívit vybrané galerie a muzea za zvýhodněnou cenu v rámci projektu Kulturní míle. Do projektu je zapojených šest institucí v centru Prahy. Pokud zájemci navštíví jednu z nich, do všech ostatních získají po dobu jednoho týdne slevu na vstupném 20 procent. Cílem projektu je zviditelnit výtvarné umění v Praze a dostat do povědomí instituce vystavující umění.

Projekt v tuto chvíli propojuje tato muzea a galerie: Muzeum hl. m. Prahy – Clam-Gallasův palác, Galerii hl. m. Prahy – 2. patro v Městské knihovně, Uměleckoprůmyslové museum v Praze, Galerii Rudolfinum, Kunsthalle Praha a Museum Kampa. Do slevového systému není zapojena Galerie Rudolfinum, neboť tam je vstupné zdarma.

„Jsem nesmírně rád, že se projekt Kulturní míle podařilo společnými silami všech zapojených institucí a pražského magistrátu dovést do této cílové rovinky. Je totiž skvělým krokem, který konečně přináší do Prahy koncept propojených galerií a muzeí, který jinde v Evropě funguje již nějakou dobu a velmi se osvědčil. Toto sjednocení výstavních institucí v úplném centru města nejen zvýší dostupnost a viditelnost výtvarného umění pro návštěvníky, ale také přinese výhody samotným galeriím a muzeím. Zvýhodněné vstupné pro ty, kteří navštíví alespoň jednu z šesti zapojených institucí, je přesně tím, co potřebujeme pro podporu a oživení kulturního života v naší metropoli. Věřím, že ho nakonec ocení každý z nás,“ říká Jiří Pospíšil, náměstek primátora pro kulturu, cestovní ruch, národnostní menšiny, péči o památky, výstavnictví a animal welfare.

Název projektu "Kulturní míle" odkazuje na fakt, že na velmi malém území v centru Prahy je vysoká koncentrace kvalitních výstavních síní. Veškeré informace ke všem aktuálním výstavám budou dostupné na webu Prague City Tourism, který bude spuštěn v pondělí 15. července.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky umění, kultura, muzea, galerie, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvýhodněné vstupné do pražských galerií a muzeí nabídne projekt Kulturní míle  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.