Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Praha hledá vánoční strom na Staromák. Za nejlepší tip nabízí deset tisíc

I když teprve pořádně začíná léto, organizátor vánočních trhů společnost Taiko už se připravuje na zimu. Jako každý rok bude Staroměstské náměstí zdobit vánoční strom a je čas najít vhodného kandidáta. Lidé mohou posílat tipy na stromy z celé republiky, ten nejlepší dostane finanční odměnu.

Vánoční strom hledají pomocí soutěže už čtrnáct let. Tip na email info@taiko.cz může poslat každý, nemusí být majitelem stromu. Pro výběr jsou ale jasná kritéria.

Měl by to být smrk ztepilý rostlý 23 až 25 metrů. Poté bude zkrácen na 22 metrů. Musí mít pravidelně rostlé větve, rovný kmen a musí být zdravý. To zjistí průzkumem odborníci. 

Může být odkudkoliv v České republice, ideálně blízko silnice, ale není to podmínka.

Popis a fotku stromu mohou lidé posílat až do 15. září, ten nejvhodnější pak vyberou 1. listopadu. Jeho navrhovatel pak dostane deset tisíc korun. Rozsvítit by ho měli 30. listopadu, trhy potrvají do 6. ledna. 

„Budeme velmi rádi, pokud nám lidé opět budou posílat tipy na vhodné smrky, které mohou růst na jejich pozemku, ale také o nich mohou jen vědět. Všechny stromy, které jsme dosud kácely bylo vždy nutné odstranit z důvodu bezpečnosti nebo plánované stavební činnosti,“ uvedla v tiskové zprávě Hana Tietze, mluvčí Vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí 2024.

Minulý rok lidé zaslali čtyřicet návrhů, ze kterých byl vybrán smrk v Mimoňi v Libereckém kraji. Kácení a zdobení měla stejně jako letos městská společnost Technologie hlavního města Prahy. 

Ohodnoť článek

Foto Eva Hradilová

Štítky vánoce, strom, hledání, Staroměstské náměstí, peníze, Taiko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha hledá vánoční strom na Staromák. Za nejlepší tip nabízí deset tisíc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.