Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Začíná Matějská pouť. Bez poníků a za stejné vstupné jako minulý rok

Areál pražského výstaviště se od soboty na víc než měsíc stane domovem tradiční Matějské pouti. V rámci 429. ročníku bude pro návštěvníky připraveno víc než sto atrakcí, tentokrát se ale děti nesvezou na v kruhu chodících ponících. Ceny vstupného na atrakce mají zůstat stejné jako minulý rok, některé druhy občerstvení mohou stát o pět až deset korun víc.

Jak na tiskové konferenci oznámili pořadatelé, na pouti bude přes sto atrakcí. Lidé se svezou třeba na 65 metrů vysokém kolotoči, největším svého druhu v Evropě, který má lavici otáčející se na kyvadle do všech směrů. Ještě vyšší je osmdesáti metrový řetízkový kolotoč. Novinkou je třeba vodní dráha nebo další obří řetízkový kolotoč.

„Ceny atrakcí by měly zůstat stejné jako v loňském roce. Jednali jsme s majiteli atrakcí, neměla by tam být žádná změna,“ sdělila mluvčí Eva Kočková. Ve stáncích by podle ní měly zůstat také podobné ceny, zmínila ale, že u některého zboží mohou lidé zaplatit o pět až deset korun víc.

Kočková také potvrdila informaci z dubna minulého roku, že na pouti už jako atrakce nebudou poníci a koně. 

Jízdy na ponících na Matějské už nebudou. Organizátoři vyhověli ochráncům zvířat

Na Matějské pouti od příštího ročníku nebudou fungovat atrakce, v rámci kterých poníci a koně vozili návštěvníky na svých hřbetech. Organizátoři Matějské pouti to uvedli na svém facebookovém profilu v reakce na protest, který minulý víkend...

Matějská začíná v sobotu 24. února v deset ráno a končí 14. dubna. Otevřeno je každý den kromě pondělí, ve všední den od dvanácti do devíti, o víkendech a ve svátky od desíti do desíti. O víkendech se platí vstupné do areálu třicet korun, děti do 120 centimetrů jdou zdarma. 

Tradiční den pro handicapované děti a ty z dětských a azylových domů se bude konat 18. března od jedenácti do dvou. Děti budou mít atrakce zdarma a poté uvidí koncert na Křižíkově fontáně.

ANKETA: Půjdete letos na Matějskou?

Celkem hlasovalo1196 čtenářů

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Matějská pouť, výstaviště, ceny, atrakce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná Matějská pouť. Bez poníků a za stejné vstupné jako minulý rok  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.