Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTOGALERIE: Když klokan potká jeptišku. Prahou prošel průvod masopustních masek

Potkají se jeptišky, kozel, houba a kominík. To není začátek vtipu, ale jen začátek výčtu masek, které se zúčastnily masopustního průvodu Malou Stranou. Nenechaly si ho ujít stovky lidí, v převlecích, nebo i jen tak, v civilu. Nechyběla živá hudba, bubeníci a zastávky s programem.

Lidé se na Malostranské masopustní veselí, které organizoval Spolek občanů a přátel Malé Strany a Hradčan ve spolupráci s první městkou částí, začali scházet před jednou hodin v sobotu 10. února před hostincem u Černého vola v Loretánské. 

Po půl druhé se pak průvod s bubeníky v čele vyrazil směrem k Pražskému hradu. Účastníci zvolili klasické i moderní masky. Nechyběl tradiční medvěd, vodník, kráva, klaun, kozel nebo kominík, narazit bylo možné ale třeba i na tyranosaura, želvu ninja nebo piráta. 

Do průvodu zapojili i vůz tažený koňmi, ve kterém seděla starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská (TOP 09) či historický hasičský vůz. Po cestě účastníkům hrál Pražský pouťový orchestr. 

První zastávku měly masky u sochy T. G. M na Hradčanském náměstí, kde si zazpívaly jeho nejoblíbenější píseň Ach synku, synku.

Poté se průvod zastavil u slavného domu U Dvou slunců v Nerudově ulici. Tam provedli tradiční porážku kobyly a rozhazování buřtu do davu. 

Stovky lidí za překvapených pohledů turistů pokračovali přes Thunovskou a Mosteckou na Kampu. Tam se konala masopustní veselice s živou hudbou.

Ohodnoť článek

Foto Eva Hradilová

Štítky masopust, průvod, malostranský, masky, tradice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Když klokan potká jeptišku. Prahou prošel průvod masopustních masek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.