Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

FOTOGALERIE: Prahou prošel tříkrálový průvod, nechyběli velbloudi

Kašpar, Melichar a Baltazar dnes odpoledne na velbloudech prošli Prahou v rámci tradičního průvodu. Z Malostranského náměstí zamířili přes Karlův most na Staroměstské náměstí, kde se konal koncert. Zazněla Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby.

Průvod organizovala Arcidicézní charita Praha a je spojen s Tříkrálovou sbírkou. Nejdřív dostali koledníci požehnání v kostele svatého Tomáše na Malé Straně, pak mudrci nasedli na velbloudy a přes Karlův most s koledníky a hudebníky doputovali až na Staroměstské náměstí. Tam byl připraven živý betlém, kde Tři králové předali své dary.

Před pátou hodinou pak na náměstí začal koncert, zpíval Svatojakubský sbor a sólisté Národního divadla pod taktovkou Jana Rezka. 

Začíná Tříkrálová sbírka, na pomoc potřebným mohou lidé přispět do 14. ledna

Začíná Tříkrálová sbírka, lidé mohou přispět na pomoc potřebným u desítek tisíc dobrovolníků v ulicích obcí a měst a také na bankovní účet sbírky nebo prostřednictvím dárcovské zprávy. Sbírka navazující na starodávný lidový obyčej tříkrálové...

Minulý rok se ve sbírce vybralo rekordních 166,7 milionu, o dělení peněz je rozhodnuto. Města dostanou pětašedesát procent, patnáct oblastní charity, deset jde do zahraničí, pět využije Charita České republiky a pět na organizaci sbírky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tran Anh Tuan

Štítky průvod, Tři králové, charita, sbírka, koncert

FOTOGALERIE: Prahou prošel tříkrálový průvod, nechyběli velbloudi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.