Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Promítání dokumentu V síti, řečníci z Microsoftu i dobročinná akce

I tuto neděli pro vás máme pozvánky na ty nejzajímavější akce, které se příští týden uskuteční v Praze. Na své si přijdou milovníci hudby, zvířat i filmu.

Czechitas Talks - My It career (Microsoft speakers)

Czechitas (Václavské náměstí 11), 26. 2. 2020, 18:15

Několik zaměstnanců v IT sektoru vypráví o svých životních zvratech. Co jim pomohlo nastartovat kariéru? Jak se jim podařilo sladit osobní život zahrnující často náročnou péči o rodinu a práci v nadnárodní firmě? Poslechněte si monology Chloe Condon, Frank Bouchera a Sandry Ahlgrimm, ajťáků z firmy Microsoft.

Dokument V SÍTI v Kině Pilotů

Kino Pilotů (Donská 168/18), 27. 2. 2020, 19:15

Už je to nějakou dobu, co se o dokumentu Víta Klusáka a Barbory Chalupové mluví ze všech stran. Konečně je tady a autoři jej představují světu. Dokument V síti se týká problematiky sexuálních predátorů na internetu a jejich nejčastějších obětí: dětí. Tři figurantky mladistvého vzhledu se posadily před webkamery a zkoušely na vlastní kůži, čeho jsou takoví lidé schopní navzdory tomu, že jim někdo řekne jasné ne.

Ester Krumbachová / Jan Němec: O slavnosti a hostech - derniéra

Studio Hrdinů (Dukelských hrdinů 47), 27. 2. 2020, 20:00

Derniéra inscenace zpracované podle filmu Jana Němce, jehož scénář napsala Ester Krumbachová. Podobenství o lidské konformitě, za cenu, za jakou je člověk ochoten přizpůsobit se společnosti, aby mohl přežít a zapomenout na bolestivou minulost. “Hemingway řekl: morální je to, co činí člověka šťastným v daném okamžiku, ať je to jídlo, pití nebo milování.”

MAREK

Fuchs2 (Štvanice), 29. 2. 2020, 19:00

Hudební a taneční event charitativního rázu. Skupina přátel se rozhodla už podruhé uspořádat event, jehož výtěžek jde na podporu Marka, který se už tři roky dorozumívá jen mrkáním. Playlist je poměrně pestrý, akce se účastní několik experimentálních interpretů, převážně hiphopových; mnoho z nich však koketuje i s jinými žánry, například s jazzem.

Ponrepo dětem: Děvčátko a klokan

Kino Ponrepo (Bartolomějská 11), 1. 3. 2020, 15:00

Australský režisér využívá kombinaci kreslené animace a dokumentárních záběrů přírody. Film z roku 1976, ve kterém se ztracené děvčátko snaží dostat domů díky pomoci přátelské klokanice. Pětiletá Dot tak během putování zjišťuje, jaké nádhery australská příroda skrývá a že je třeba si jich vážit. Film je promítán z 35 mm, s českým dabingem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Aerofilms

Štítky kultura, přehled, akce, Praha, Microsoft, Frank Boucher, Jan Němec, Ester Krumbachová, Vít Klusák, Barbora Chalupová, Kino Pilotů, Václavské náměstí, film, Studio Hrdinů, O slavnosti a hostech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Promítání dokumentu V síti, řečníci z Microsoftu i dobročinná akce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.