Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Nová výstava v Národním zemědělském muzeu reflektuje vztah člověka k přírodě

V úterý 2. května proběhla v Národním zemědělském muzeu v Praze slavnostní vernisáž výstavy současného vizuálního umění. Expozice nese název Agrikultura lásky a má přesah do stálých výstav muzea, které se snaží obohatit o poetický a umělecký element.

Exponáty, jejichž autoři pochází především z mladé a nastupující generace umělců, mají reflektovat vztahy a emoce, které lidé k přírodě a k zemi zaujímají. Soustředí se také na neodmyslitelné propojení člověka s životním prostředím. „Někteří lidé poznávají okolní svět více rozumem a jiní zase spíše srdcem. Jsem rád, že se díky této výstavě tyto dva světy propojí a naši návštěvníci tak získají možnost nahlédnout na věci z různých perspektiv,“ řekl během slavnostního zahájení výstavy Zdeněk Novák, generální ředitel Národního zemědělského muzea.

Menu postavíme na tématech divadelní hry, říká barman Peter Plieštik

V budově, kde sídlí legendární Kavárna Slavie vzniká nový bar, který se bude zaměřovat na prvotřídní servírování koktejlů a míchaných nápojů v té nejvyšší kvalitě. Jedním z tvůrců podniků je barman Peter Plieštik, který již za barem získal mnoho...

Agrikultura lásky je součástí projektu Hra o klima – Na tahu před změnou klimatu, který šíří povědomí o klimatické změně, a jejími kurátorkami jsou Veronika Čechová a Tereza Jindrová z galerie Entrance. Obě se dlouhodobě soustředí na témata ekologie a udržitelnosti. Mezi exponáty jsou malby, objektové instalace, ale i video-performance.

Výstava bude k vidění až do 2. července tohoto roku. Její součástí bude i několik doprovodných akcí a programů pro školy, návštěvníci se mohou zúčastnit i některé z komentovaných prohlídek.

Nová výstava v Praze představí historické šaty, lidé si je i virtuálně vyzkouší

Muzeum města Prahy připravilo novou výstavu nazvanou Od pravěku ke fraku, která lidem ukáže historické oblečení z různých dob. V rámci virtuálního šatníku, který vytvořili vědci z ČVUT, v nich zájemci na obrazovce uvidí i sami sebe.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Agrikultura lásky

Štítky výstava, Národní zemědělské muzeum, příroda, kultura, umění, muzeum, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová výstava v Národním zemědělském muzeu reflektuje vztah člověka k přírodě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.