Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTOGALERIE: Rekordní den je tady. Na klenoty čeká kilometrová fronta

Zájemce o vystavené korunovační klenoty neodlákaly ani nízké teploty, ani sníh. Jak se očekávalo, Hrad dnes zažívá rekordní návštěvnost. Fronta měla v dopoledních hodinách odhadem asi kilometr a půl, končila až za Malostranským náměstím u Ministerstva financí.

O vystavené klenoty je rekordní zájem, lidé ve frontě čekají i šest hodin. „Proto jsme ohlásili prodloužení výstavy, bude to i v prodloužených časech od osmi do 18 hodin," sdělil redakci Pražské Drbny hradní mluvčí Vít Novák. Každým dnem podle něj roste návštěvnost o stovky lidí, v pátek jich svatovítskou katedrálu navštívilo asi 4 500. Na samotné prohlédnutí exponátů mají lidé asi půl minuty, pak jsou na řadě další. 

Na všechny čekající se ale zřejmě nedostane, v půl druhé organizátoři zavřou vstup do Jižních zahrad. Jinudy se ke klenotům dostat nedá. „Z kapacitních důvodů doporučujeme se dnes již nezapojovat do fronty. Fronta se momentálně nachází za Malostranským náměstím u Ministerstva financí ČR, což znamená, že kapacita nebude dostačovat pro všechny zájemce. Připomínáme, že výstavu je možné navštívit zítra (14:30 - 21:00), v pondělí 23. ledna a v úterý 24. ledna v čase od 8.00 do 18.00 hodin,“ uvedla kancelář na svém webu krátce před dvanáctou hodinou.

Každé ráno výstavu zahajuje Hudba Hradní stráže z balkonu na třetím nádvoří. 

Během čekání jsou návštěvníkům k dispozici toalety a teplé nápoje. Rekordní návštěvnost pramení z toho, že sobota je jeden ze dvou víkendových dnů, kdy je klenoty možné vidět. Možnost tak přilákala i mimopražské výletníky. Pražanům proto organizátoři radí vyrazit ve všední den, kdy je nápor o něco menší.

Ohodnoť článek

Štítky korunovační klenoty, Pražský hrad, výstava, kultura, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Rekordní den je tady. Na klenoty čeká kilometrová fronta  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.