Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pražské vánoční trhy se dostaly na seznam těch nejlepších na světě

Taneční a hudební představení, kreativní workshopy a dobré občerstvení. To vše na pražských vánočních trzích ocenila televizní stanice CNN a zařadila je mezi sedmnáct nejlepších na světě.

„Hlavní město je během svátků přesnou definicí zimní pohádky,“ píše se na webu CNN. Za dva hlavní v metropoli označil ty na Václavském a Staroměstském náměstí. „Jsou od sebe vzdáleny jen pár minut chůze a tak je lidé mohou navštívit v jeden den,“ vypíchl web.

Na Staroměstském náměstí ocenili představení a workshopy, na Václavském zase občerstvení a možnost nakoupit ručně dělané dárky.

Na seznamu jsou i tradiční trhy našich německý sousedů v Berlíně a Norimberku, Rakousko pak reprezentuje Vídeň. Ze střední Evropy byla pak ještě vybrána Budapešť, z Pobaltí estonský Talinn a Středomoří zastupuje Záhřeb. Nechybí třeba ani Barcelona, Helsinki, Brusel nebo Toronto.

Pražské vánoční trhy se pravidelně objevují na žebříčcích těch nejoblíbenějších a nejlepších, před dvěma lety se v hlasování dvou set tisíc lidí na webu European Best Destinations dostaly na deváté místo.

Trhy mohou lidé navštívit od 26. prosince až do 6. ledna.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky vánoční trh, nejlepší, seznam, CNN, Staroměstské, Václavské, náměstí, vánoční trhy, Staroměstské náměstí, Rakousko, Berlín, Vídeň, Budapešť, Norimberk, střední Evropa, Záhřeb, Helsinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské vánoční trhy se dostaly na seznam těch nejlepších na světě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.