Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V kolik to jede? V jízdních řádech městských autobusů se nově zobrazuje také zpoždění

Potřebujete si ověřit, kdy vám skutečně odjíždí nejbližší autobusový spoj? Zajímá vás, jaké bude mít zpoždění? Od dnešního dne najdou cestující tyto informace na webu kdymitojede.cz. V následujících týdnech se tyto údaje postupně objeví ve vyhledávačích spojení a mapových serverech jak na webových stránkách DPP a ROPIDu, tak i v aplikaci PID Lítačka nebo v IDOSu.

„Podařilo se udělat významný krok k vyřešení problému, kdy Praha na rozdíl od mnoha jiných měst nedokázala poskytovat data o poloze svých vozů MHD. Po dlouhých vyjednáváních teď máme náhradní řešení, díky kterému máme k dispozici veřejná data o času odjezdu autobusů ze zastávek. Do konce roku pak chceme zpřístupnit i další data včetně těch o aktuální poloze tramvají,“ řekl primátor Zdeněk Hřib.

Zařazení tramvají do systému by se mohlo stihnout ještě letos. „Předpokládáme, že cestující si budou moci vyhledat skutečný odjezd jednotlivých tramvajových spojů ze zvolené zastávky ještě v průběhu letošního roku,“ dodal předseda představenstva a generální ředitel Petr Witowski.

Není to jediná inovace. Krátce před Vánoci uvedl dopravní podnik do pilotního provozu v pěti stanicích metra nové monitory zobrazující příjezd nejbližších dvou souprav metra do stanice, a to pro oba směry.

Foto Jan Luxík

Štítky ČR, MHD, komunikace, správa, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Zdeněk Hřib, Petr Witowski, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kolik to jede? V jízdních řádech městských autobusů se nově zobrazuje také zpoždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.