Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Dopravu na Barrandovském mostě zablokoval řidič porouchaného auta, který odmítl odtah

Dopravu na městském okruhu v Praze a v okolí Barrandovského mostu dnes na téměř hodinu zkomplikoval řidič, kterému se na mostě porouchalo auto a odmítl odtah zdarma vozy najatými Technickou správou komunikací. Odtažení vozidla odmítl i po výzvě policistů. Řekla to mluvčí TSK Barbora Lišková. Podle mluvčí to byla první vážnější komplikace od zahájení opravy mostu, která začala 16. května a letos potrvá 110 dní. Policejní mluvčí Violeta Siřišťová řekla, že řidič neporušil právní povinnosti, vůz ze silnice se totiž snažil odstranit, sám si zařídil odtažení vozu.

Šlo o první vážnější narušení provozu od začátku oprav

Řidiči se auto porouchalo v zúženém úseku přímo na Barrandovském mostě. Autem pak blokoval dopravu od 09:00 do 9:50. „Odmítl odtah nepojízdného vozidla, které blokovalo jeden jízdní pruh. Odmítl jej i po žádosti policie, která byla na místě, a tím způsobil dlouhé kolony v okolí rekonstrukce, regulaci tunelů a ohrozil a omezil dopravu na území Prahy," řekla Barbora Lišková.

Podle Siřišťové kolem 9:20 dorazil na místo policista a řidič porouchaného vozu mu řekl, že má svůj odtah, který jede na místo. A odtah tam byl do deseti minut, uvedla policejní mluvčí. Doplnila, že řidič tedy neporušil zákon o provozu na pozemních komunikacích. Podle ní splnil podmínku zákona, že ten, kdo způsobí překážku provozu na pozemních komunikacích, musí ji neprodleně odstranit. „Odtahová služba překážku do několika minut odstranila," dodala mluvčí.

Odtah nepojízdných aut zajišťuje zdarma TSK

Odtah nepojízdných vozidel na nejbližší bezpečné místo prakticky ihned po poruše zajišťuje zdarma TSK spolu se stavební firmou Porr, která most opravuje. Odtahová vozidla jsou na obou stranách opravovaného mostu a dále ve Strakonické ulici na příjezdu do Prahy.

Barrandovský most z roku 1983 je součástí městského okruhu. Denně ho přejede na 140 tisíc aut, což z něj dělá nejvytíženější komunikaci v Praze. Rekonstrukce stavby je rozložena do několika let a vždy potrvá jen část roku. Celkem vyjdou práce za všechny roky na 594,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky doprava, stavby, most, porucha, odtah, Praha, Barrandovský most, Technická správa komunikací hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Ficus

Jestliže něco tvoří překážku provozu, a je to navíc v tomto rozsahu a nebezpečnosti, má policie právo a povinnost konat. Pana trotla měli zadržet, auto nechat odtahnout, a pak pána pustit. Co to vlastně bylo za vemeno? Z Brno ?

Středa, 8. června 2022, 21:27Odpovědět

Dopravu na Barrandovském mostě zablokoval řidič porouchaného auta, který odmítl odtah  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.