Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Vlaky u Prahy nabírají velké zpoždění. Ve Vršovicích je porucha vedení

Železniční dopravu v Praze od dnešního rána komplikuje porucha trakčního vedení ve stanici Praha-Vršovice. Několik osobních vlaků kvůli ní muselo být zcela nebo částečně odřeknuto a některé rychlíkové spoje nabírají i více než hodinové zpoždění. Železničáři už sice částečně obnovili výjezd souprav z odstavného nádraží, provoz vlaků se ale stabilizuje zřejmě až dopoledne, řekl mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Problémy se týkají hlavně osobních vlaků na linkách S1, S2, S4, S7 a S9. České dráhy musely kvůli problémům souvisejícím s poruchou troleje ve Vršovicích odřeknout například jeden pár vlaků mezi Karlštejnem a Berounem. Další spoje byly zrušeny například mezi Milovicemi a Prahou nebo hlavním městem a Benešovem.

Problémy se týkají také několika rychlíků a expresů. Cestující v nich musí podle informací na webu Správy železniční a dopravní cesty počítat i s více než hodinovým zpožděním.

Problémy s trolejí ochromily podle webu Českých drah provoz na odstavném nádraží v Michli. Na tratě z něj nebylo možné vyvážet potřebné soupravy. Krátce před šestou ranní se podařilo výjezd z odstavného nádraží částečně obnovit. „Výjezd soupravy je ale výrazně omezený a pomalejší než běžně," uvedl kolem půl sedmé Joklík. Nepravidelnosti v regionální i dálkové dopravě podle něj stále přetrvávají. „Dá se předpokládat, že stabilizace provozu by mohla nastat během dopoledne," dodal.

Autoři | Foto ŠJů, Wikimedia Commons [CC BY 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0)]

Štítky ČR, železnice, Praha, Středočeský, vlaky, zpoždění, Vršovice, České dráhy, Správa železniční dopravní cesty, Beroun, Karlštejn, Milovice, Benešov, Michle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ: Vlaky u Prahy nabírají velké zpoždění. Ve Vršovicích je porucha vedení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.