Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Praha začne s úpravami Smetanova nábřeží. Obejdou se bez uzavírek

Technická správa komunikací zahájí v pondělí práce na úpravách Smetanova a části Masarykova nábřeží. Rozšíří chodník, přesunou zastávku, vysadí nové stromy, vymění lavičky. Práce se obejdou bez uzavírek, potrvají do konce června a vyjdou na 41 milionů korun.

Práce začínají u Karlových lázní

Na Smetanově nábřeží bude výrazně rozšířen chodník na východní straně, auta budou jezdit po tramvajových kolejích. Tramvajová zastávka Karlovy lázně bude nově obousměrná a zastávka Národní divadlo u Hollaru se přesune na úroveň Žofína, kde tak budou tramvaje stavět v obou směrech. 

Práce začnou podle primátorova náměstka pro dopravu Adama Scheinherra (Praha Sobě) v pondělí u Karlových lázní. „Práce budou probíhat bez dopravních omezení, doprava se poté na Smetanově nábřeží zachová, ale bude přemístěna z jednoho jízdního pruhu do tramvajového pásu," uvedl Scheinherr. Dodal, že na chodníku rozšířeném až k tramvajovému pásu vznikne stromořadí se 17 stromy.

Tím zaniknou místa, kde nyní parkují auta, podle náměstka zůstane zachováno jen několik míst pro zásobování. Scheinherr dodal, že nábřeží využívají z 80 procent chodci a cestující veřejnou dopravou. „S výhledem na Malou Stranu je to nejkrásnější nábřeží na světě, proto si ten veřejný prostor zaslouží, aby byl špičkový," řekl.

Betonové lavičky nahradí nové

Technická správa komunikací už loni na opačném chodníku u řeky vysadila deset stromů, nyní odtud podle náměstka zmizí betonové lavičky a nahradí je nové v designu, který město začalo pro mobiliář používat. Scheinherr doplnil, že magistrát projekt probral se radními pro dopravu Prahy 1, 2, 5 a 6, kteří s ním souhlasili.

Město v uplynulých letech zkušebně uzavřelo nábřeží od mostu Legií ke křižovatce s nábřeží s Divadelní ulicí. Rozšířen byl chodník až k tramvajové zastávce a vznikly tam restaurační předzahrádky. Řidiči museli úsek objíždět Divadelní ulici. Opatření sklidilo kritiku například od magistrátní opozice nebo radnice Prahy 1. V současné době je nábřeží v této části opět průjezdné.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MHMP

Štítky stavby, silnice, smetanovo nábřeží, masarykovo nábřeží, Praha, chodník, Adam Scheinherr, strom, doprava, Národní divadlo v Praze, Praha sobě, Slovanský ostrov, Karlovy lázně, lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha začne s úpravami Smetanova nábřeží. Obejdou se bez uzavírek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.