Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Oprava mostu na Národní je u konce. Začíná rekonstrukce kanalizace v Divadelní

Pracovníci TSK včera ukončili stavební práce na vrchní části mostu v ulici Národní přes ulici Divadelní. Průjezd je možný bez dopravního omezení. Dnes skončí i práce na spodní části mostu v ulici Divadelní, kde začne plánovaná rekonstrukce kanalizace. Na jaře příštího roku začnou práce na tramvajových zastávkách Národní divadlo a Karlovy lázně a vznikne nové stromořadí mezi mostem Legií a parkem Národního obrození.

Most v ulici Národní má kompletně výměný mostní svršek včetně izolačního souvrství v celé své šíři. Dále byla provedena lokální sanace nejvíce poškozených míst a byla přidána nová ochranná vrstva na spodním líci nosné konstrukce.

Hned po oslavách 17. listopadu, tedy o den později, začne rekonstrukce kanalizace. Uzavření Divadelní ulice si vyžádá v části Smetanova nábřeží změnu dopravního režimu. Důvodem je vedení objízdné trasy, kvůli kterému TSK rozeberala speciálně upravený ostrůvek před kavárnou Slavia mezi tramvajovou zastávkou a chodníkem.

„Rekonstrukci kanalizace je nutné realizovat během podzimu, kdy veřejný prostor Smetanova nábřeží není v současné době tolik využíván. Na jaře 2022 plynule naváží stavební práce na pěší promenádě, stromořadí a nových tramvajových zastávkách,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Oprav se dočkají také tramvajové zastávky na Smetanově a Masarykově nábřeží. „Nové zastávky jako celek zajistí kvalitnější nástupní a výstupní možnosti v lokalitě Žofín – Karlův most. Nová poloha zastávek se upravuje v rámci programu Praha bez bariér a zajistí přiměřenou docházkovou vzdálenost mezi zastávkami v tomto úseku,“ dodala Lišková.
 

Informace TSK k chystaným úpravám:

Karlovy lázně směrem ke Staroměstské 
Vznikne nová chybějící zastávka ve směru ke Staroměstské, která umožní obsluhu lokality tramvajovou dopravou. Jedná se o jeden z nejdelších úseků bez tramvajové zastávky v centru města. O 30 metrů dál směrem ke Staroměstské se ze zbytečně vyšrafované části komunikace stane chodník.

Karlovy lázně směrem k Národnímu divadlu 
Ke stávající zastávce bude přidán mys, který umožní komfortní nástup do dopravního prostředku. V současné době je mezi dveřmi tramvaje a obrubníkem nepříjemná mezera, která znemožňuje bezbariérový přístup.

Národní divadlo na Smetanově nábřeží a vznik nového stromořadí a pěší promenády
Tramvajové linky 2 a 18 zbytečně dvakrát staví v jedné zastávce u Národního divadla a na Smetanově nábřeží. Ta na Smetanově nábřeží bude zrušená. Linka 17 bude nově stavět v nové stejnojmenné zastávce na Masarykově nábřeží. Na Smetanově nábřeží také vznikne nové stromořadí a široká pěší promenáda.

Národní divadlo na Masarykově nábřeží 
Vznikne nová zastávka, která bude umístěna naproti té stávající zastávce v protisměru. Bude zde stavět tramvaj číslo 17 namísto zrušené stejnojmenné zastávky na Smetanově nábřeží.

Ohodnoť článek

Foto TSK

Štítky doprava, opravy, Národní, Divadelní, Praha, kanalizace, rekonstrukce, Národní divadlo v Praze, Karlovy lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava mostu na Národní je u konce. Začíná rekonstrukce kanalizace v Divadelní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.