Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Od středy se v Argentinské pojede do centra jen jedním pruhem. Silničáři se pustí do oprav silnice

Silničáři začnou ve středu 13. října 2021 opravovat povrch vytížené Argentinské ulice v Praze 7, a to v úseku od Bubenského nábřeží ke Kouteckého ulici. Dnes to řekla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Kdy přesně omezení definitivně skončí, zatím není kvůli šíři oprav v dané lokalitě jasné.

Oprava trhlin v silnici a nové dopravní značení

Silničáři odfrézují asfaltový povrch a následné položí povrch nový, který nahradí nový protihlukový. Opraveny budou trhliny ve vozovce, výškově upraveny výstupy inženýrských sítí a vznikne nové dopravní značení. Dělníci opraví také odvodnění.

Omezení potrvají nejprve od 13. do 22. října, kdy bude uzavřen pravý jízdní pruh ve směru do centra a řidiči pojedou pouze jedním. Ve směru z centra budou ulice Argentinská a Za Viaduktem v úseku Kouteckého – Bubenské nábřeží průjezdné dvěma jízdními pruhy. Od středy 13. do pátku 15. října bude v ulici Za Viaduktem uzavřen pravý jízdní pruh a auta pojedou po levém jízdním pruhu. O 16. do října bude uzavřen levý jízdní pruh a doprava vedena v pravém jízdním pruhu.

Z centra i do centra pouze jízdním pruhem

V druhé fázi oprav od 23. do 31. října bude Argentinská z centra i do centra průjezdná pouze jízdním pruhem. Závěrečná fáze rekonstrukce začne 1. listopadu 2021 a její konec zatím nebyl určen. Bude při ní však uzavřena polovina jízdního pásu ve směru z centra. Ulice Argentinská bude průjezdná ve směru z centra jedním jízdním pruhem a ulice Za Viaduktem jedním jízdním pruhem z centra a druhým do centra.

Oprava v Argentinské se uskuteční v koordinaci s opravou tramvajové tratě na Bubenském nábřeží, rekonstrukcí semaforů na křižovatce Argentinské a Plynární a přeložkou vysokého napětí v Argentinské. Zároveň je oprava nutné kvůli následné rekonstrukci kanalizace, plynovodu, vozovek a pěší promenády na Bubenském nábřeží.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, silnice, automobilová, Praha, oprava, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od středy se v Argentinské pojede do centra jen jedním pruhem. Silničáři se pustí do oprav silnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.