Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cyklodepo na Florenci má skončit, údajně je černou stavbou. Je to nedorozumění, hájí se Praha

Cyklodepu na Florenci pro rozvoz zboží elektrokoly po centru města hrozí konec. Stavební úřad Prahy 8 totiž zahájil řízení o odstranění stavby. Podle úřadu jde o černou stavbu, řekl to mluvčí Prahy 8 Martin Šalek. Na problém upozornil web kolotipy.cz. Technická správa komunikací, která cyklodepo spravuje, se už proti rozhodnutí podle mluvčího magistrátu Víta Hofmana odvolala.

Stavební úřad nemohl jednat jinak

„Stavební úřad Prahy 8 se musí chovat podle zákona, a tak se i chová. To znamená, že u černé stavby, která již nejde dodatečně schválit, musí žádat její odstranění," uvedl Šalek.

Místo pro přeložení zboží z dodávek na nákladní elektrokola zahájilo provoz loni 18. listopadu. Druhé depo plánuje magistrát nedaleko křižovatky Anděl.

Magistrát měl na odvolání proti rozhodnutí lhůtu 30 dnů, kterou podle něho nevyužil. V zákonem stanovené lhůtě stavební úřad neobdržel ani žádost o dodatečné povolení stavby, ani mu nebyly předloženy dokumenty, které požadoval. „Stavební úřad nemohl jednat jinak," dodal Šalek.

„Je to celé o nedorozumění a lidské chybě“

Mluvčí magistrátu však pro redakci Pražské Drbny uvedl, že depo nekončí a ani končit nebude. „TSK se už proti rozhodnutí stavebního úřadu odvolala. Stále máme zákonné možnosti, jak postupovat. Je to celé o nedorozumění a lidské chybě, která vedla k této komplikaci. Úřad měl v komunikaci se stavebním úřadem postupovat proaktivněji a dříve. To se nestalo a zajistíme, aby se taková věc již neopakovala,“ vysvětlil mluvčí magistrátu Vít Hofman

Magistrát je podle Hofmana s provozem depa spokojeni. „Depo je oblíbené a je třeba jej rozšířit a zajistit obsluhujícímu personálu větší komfort. Proto jsme již před časem začali připravovat dokumentaci pro stavební řízení k rozšíření depa, které by formálně napravilo i současnou situaci a vzniklé nedorozumění,“ dodal Hofman.

V areálu depa je osm míst pro kontejnery osmi firem. Společnosti přivezou své zásilky a odsud je kurýři odvezou do historického centra. V případě nemožnosti doručení zásilek se balíčky vrací na Těšnov, nikoliv do vzdálených skladů. Tím se snižují emise ve městě. Vedení města v současné době hledá další místo pro podobné depo, zejména na levém břehu Vltavy.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto praha.eu

Štítky cyklodepo, doprava, služby, stavby, Praha, stavební úřad, magistrát, Florenc, Vít Hofman, Martin Šalek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklodepo na Florenci má skončit, údajně je černou stavbou. Je to nedorozumění, hájí se Praha  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.