Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Některé zastávky v Praze změnily jména. Přibyly také nové linky

V provozu pražské městské hromadné dopravy dochází k několika trvalým změnám. Některé zastávky mění názvy, vznikly nové linky a u jiných došlo ke zrušení. Podívejte se na velký přehled změn od 28. srpna, respektive od 1. září.

Na Černokosteleckou se již nedostanete

Svůj název změnila zastávka Černokostelecká, která dostala nový název Nové Strašnice (pro linky tramvají číslo 7, 16, 95 a autobusů číslo 228, 903, 909). Stejnojmenná zastávka změnila svůj název na Limuzská, a to pro tramvajové linky číslo 7, 16, 95. Název změnila také zastávka Výstaviště Holešovice, která se teď jmenuje pouze Výstaviště. Změna se dotýká linek tramvají číslo 6, 12, 17, 93, 94.

V noci z 28. na 29. srpna došlo ke zřízení zastávky s názvem Muzeum (směr Hlavní nádraží), a to pro noční autobusové linky číslo 905, 907, 908 a 911. Také se zřizuje zastávka s názvem Sportovní centrum Horní Počernice v obou směrech pro linky číslo 204, 223, 224. Od 1. září dochází ke změně linky číslo 187, která bude v provozu v trase Nádraží Holešovice – Jankovcova – Pelc Tyrolka – Parkoviště Trojský most – Nádraží Holešovice.

Nové linky 409 a 415

Došlo ke vzniku také nových linek, konkrétně se jedná o číslo 409 v trase Praha, Suchdolské náměstí – Velké Přílepy, Roztocká a linky číslo 415 v trase Praha, Sídliště Radotín – Karlík.

Naopak došlo ke zrušení linky číslo 315. V rámci provozu pražské hrodmadné dopravy dochází také k úpravám jízdních řádů některých linek a k dalším dílčím změnám. Více informací lidé zjistí na dotčených zastávkách i na webu pražského dopravního podniku zde.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik hlavního města Prahy

Štítky doprava, zastávky, změna, tramvaj, dopravní podnik, Praha, Holešovice, Dopravní podnik hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé zastávky v Praze změnily jména. Přibyly také nové linky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.