Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Pokutu v pražské MHD lidé mohou nově zaplatit také on-line

Pražský dopravní podnik pro cestující zavedl novou možnost, jak budou moct zaplatit pokutu v případě, že neměli platnou jízdenku nebo třeba zapomněli Lítačku. Nově lze přirážku k jízdnému zaplatit on-line, a to prostřednictvím e-shopu.

Pokutu lze nově zaplatit přes e-shop

Pokud vás přistihl revizor bez jízdenky, nebo jste zapomněli Lítačku doma, je nyní možné nově pokutu vyřídit on-line například z domova. Stačí, když se lidé přihlásí do e-shopu Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) zde a zvolí možnost Pokuty. Zde zadají číslo ze Zápisu o provedené přepravné kontrole. Následně pokutu uhradí on-line kartou.

V případě, že lidé mají kupón zakoupený a jen ho zapomněli, či využili akci Pokuta za půlku (viz níže), tak systém po kliknutí na volbu Ověřit kupón vlastnictví kupónu automaticky vyhodnotí a sníží výši přirážky k jízdnému.

Lidé budou moct zaplatit platebními kartami, platebními tlačítky ČSOB nebo Poštovní spořitelny a přes Servis24 České spořitelny.

Pokuta za půlku

Pokud se černý pasažér rozhodne, že si koupí roční kupón a přijde pokutu zaplatit do pěti pracovních dnů na doplatkovou pokladnu, tak mu pražský dopravní podnik odpustí půlku pokuty.

Doplatková pokladna je otevřena v pondělí a v úterý od 10 do 17:30 hodin, ve středu a ve čtvrtek od 8 do 18 hodin a v pátek od 8 do 15 hodin.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky doprava, pokuta, MHD, Praha, jízdenka, Dopravní podnik hl. m. Prahy, internetový obchod, Československá obchodní banka, Poštovní spořitelna, Česká spořitelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pokutu v pražské MHD lidé mohou nově zaplatit také on-line  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.