Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V sobotu v Praze naposledy vyjedou autobusy Karosa B 951. Nejstarší vůz pochází z přelomu 40. a 50. let

S autobusy Karosa B 951 se v sobotu budou moci oficiálně rozloučit zájemci o veřejnou dopravu. Pražský dopravní podnik (DPP) je sice vyřadil z provozu již loni v prosinci, ale kvůli koronaviru musel slavnostní rozlučku o půl roku odložit. Akce bude zahájena v muzeu MHD ve Střešovicích. Součástí bude také průvod autobusů Prahou a doprovodný program na Výstavišti v Bubenči. Lidé, kteří budou mít zájem o jízdu v rozlučkovém průvodu, si jízdenku budou moci zakoupit na webových stránkách fanshopu DPP.

Rozloučení s karosami mělo proběhnut již v prosinci

Poslední vysokopodlažní autobusy typu Karosa B 951 jsme sice vyřadili z pravidelného provozu DPP na začátku loňského prosince, vzhledem k protiepidemickým opatřením jsme ale v té době nemohli pro veřejnost a fanoušky MHD uspořádat důstojnou rozlučkovou akci. Plníme náš slib z loňského roku,“ uvedl Jan Barchánek z DPP.

Na nádvoří muzea MHD budou vozidla vystavena od 9:00 do 13:30. Ve 14:20 pak vyjede průvod osmi autobusů na Hradčanské náměstí, kde si lidé budou moct vozy vyfotit. Poté se rozjedou na okružní cestu centrem města a kolem 15:30 by měly dorazit na Výstaviště. Nejstarší autobus, který se bude rozlučky účastnit, je Škoda 706 RO z přelomu 40. a 50. let.

Lidé, kteří se nedostanou do hlavního průvodu, se budou moci vydat z Výstaviště na krátkou okruží cestu. Pro zájemce bude připraven například i trenažér městského autobusu typu Citybus. Pražský dopravní podnik pak uspořádá besedu o autobusech nebo závody modelů na vysílačku. Pro děti bude k dispozici skákací hrad, občerstvení a infostánek DPP. Program pak vyvrcholí ve 21:45, a to promítáním krátkých filmů o autobusech.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 1, Petr Hejna

Štítky ČR, MHD, autobusy, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, městská hromadná doprava, Karosa B 951, Střešovice, Bubeneč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jakub Baláž

Chtěl bych se zeptat, jestli není možné změnit nadpis? Karosy B951(E) opravdu nepochází z přelomu 40. a 50. let ????????

Středa, 23. června 2021, 23:29Odpovědět

Radek Mrázek

Co se dá dělat............

Středa, 23. června 2021, 10:54Odpovědět

Stanislav Horský

Vážený pane, nejstarší vůz se myslí první vyrobený vůz ve fabrice. Karosa B951 to pochopitelně není. Standa Horský

Středa, 23. června 2021, 10:35Odpovědět

Jan Marša

Zase zavádějící nadpis: Nejstarší vůz který pochází z přelomu 40. a 50. let není přece Karosa B 951 ! Píšete ty nesmysly schválně v naději, že člověk se bude snažit v článku vypátrat, jak by mohl být typ Karosa B 951 z přelomu 40. a 50. let, zatímco jinak by na článek neklikl ?

Středa, 23. června 2021, 09:51Odpovědět

V sobotu v Praze naposledy vyjedou autobusy Karosa B 951. Nejstarší vůz pochází z přelomu 40. a 50. let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.