Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chodník na Žižkově přepůlila bílá čára. Mysleli jsme si, že jde o recesi, říká starosta

Ve čtvrtek se objevilo podivné značení na chodnících v žižkovské ulici Jana Želivského v Praze 3. Chodník byl bílou čárou rozdělen na dvě části přičemž obě části byly označeny jako pruhy pro chodce. Celou situaci na sociálních sítích vysvětlil starosta Prahy 3, který uvedl, že za prapodivné značení může podle jeho slov nejspíš odraz přepracovanosti některého z pracovníků dodavatelské firmy Technické správy komunikací.

„Namalované pruhy pro chodce na chodníku vypadaly i na dnešní dobu fakt bizarně“

„Ve čtvrtek večer začaly do mého mailboxu padat první nadávky za prapodivné značení v ulici Jana Želivského. Namalované pruhy pro chodce na chodníku vypadaly i na dnešní dobu fakt bizarně. Pokud pominu fakt, že rovnat chodce do pruhů na chodníku, je sama o sobě blbost, tak to bylo i blbě namalované,“ popsal situaci starosta Trojky Jiří Ptáček (TOP 09)

Až do pátečního rána starosta předpokládal, že jde o recesi ve stylu skupiny Ztohoven. Starosta sám přiznává, že nejrůznější pruhy rostou v Praze jako houby po dešti a že si myslel, že tato akce má bizarní formou upozornit na nadužívání dopravních značek. „Po příchodu úředníků do kanceláří a několika telefonátech začalo být čím dál více jasno, že to žádná recese není. Spíše odraz přepracovanosti některého z pracovníků dodavatelské firmy Technické správy komunikací,“ uvedl Jiří Ptáček.

Bílé dopravní značení nahradily černé pruhy

Technická správa komunikací se za vzniklou situaci omluvila s vysvětlením, že se jednalo o pochybení jejich zhotovitele. „Kolem nového dopravního značení v rámci provedení souvislé údržby komunikace v ulici Jana Želivského probíhalo mnoho jednání a situačních návrhů. Bohužel ze strany našeho dodavatele došlo k chybnému vyznačení na základě neaktuálního projektu. Zhotovitel nepoužil nejnovější verzi, na kterou bylo vydáno Stanovení místní úpravy od odboru pozemních komunikací a drah Magistrátu hlavního města Prahy,“ vysvětlila pro Pražskou Drbnu mluvčí TSK Barbora Lišková.

V neděli TSK nechala zhotovitele bílé pruhy odstranit, respektive přemalovat načerno. „Absurdní, co? Každopádně celá anabáze nebyla iniciována Prahou 3 a přirozeně tady nepadla ani koruna z našeho rozpočtu,“ ubezpečil starosta.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Ptáček, starosta Prahy 3

Štítky chodník, bílá, půlicí čára, TSK, Praha, Žižkov, recese, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Jan Želivský, Jiří Ptáček, dopravní značka, TOP 09, Ztohoven

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veha Komenski

Ockovani vlevo, neockovani vpravo.

Úterý, 8. června 2021, 11:32Odpovědět

Petr Bartůněk

Já bych to tak nechal. Ten pruh u výloh by sloužil pro ty, co si chtějí prohlédnout vystavené zboží a tím pádem by nepřekáželi ostatním v chůzi.

Úterý, 8. června 2021, 08:30Odpovědět

Chodník na Žižkově přepůlila bílá čára. Mysleli jsme si, že jde o recesi, říká starosta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.