Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Praze 14 bude z důvodu oprav od 18. května uzavřen most

Od úterý 18. května až do 31. října bude pro řidiče z důvodu rekonstrukce uzavřen most v ulici Za Černým mostem v Praze 14, který vede přes železniční trať. Uvedla to mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Opravena bude konstrukce, most bude vyšší a rozšířeny budou také chodníky. Rekonstrukce vyjde bezmála na 40 milionů korun. Pro chodce bude po dobu rekonstrukce vytvořena provizorní lávka, řidiče budou muset zvolit objízdnou trasu.

Most byl vybudován v roce 1978 z takzvaných prefabrikátů a odborníci jeho stav na sedmistupňové škále, kde sedm je nejhorší, ohodnotili šestkou. Co se týče rekonstrukce mostu, tak ta znamená výměnu nosné konstrukce a příslušenství. Rovněž bude upravena i výška mostu a nová konstrukce bude uprostřed zvýšena. Tím pádem se zvýší také podjezdná výška trati.

Šířka silnice mezi zvýšenými obrubami zůstane osm metrů a šířka chodníku na pravé straně se z původních 2,37 metru zvýší na 2,6 metru. Beze změny pak zůstane napojení nové konstrukce na navazující ulice. Vyměněny budou navazující opěrné zdi směrem do ulice Za Černým mostem.

Objízdná trasa povede přes Kolbenovu, Kbelskou a Novopackou ulici

Řidiči budou muset po dobu rekonstrukce zvolit objízdnou trasu přes Kolbenovu, Kbelskou a Novopackou ulici. Co se týče ulice Cíglerovy, tak ta bude v jedné části pouze jednosměrná a ulice K Hutím bude neprůjezdná. U křižovatky ulic Za Černým mostem a Borská vznikne nová dočasná zastávka a druhá potom v ulici Cíglerova nedaleko rekonstruovaného mostu. Obě autobusové zastávky budou propojeny právě výše zmíněnou provizorní lávkou.

Ohodnoť článek

Foto ŠJů, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Štítky ČR, automobilová, stavby, most, Praha 14, Praha, rekonstrukce, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Černý Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze 14 bude z důvodu oprav od 18. května uzavřen most  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.