Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Kutnohorská ulice v Praze projde opravou. Práce začnou v dubnu a skončí v lednu

Řidiče čekají na vytížené pražské Kutnohorské ulici dopravní potíže. V pondělí 12. dubna začne rekonstrukce ulice včetně opravy zastávek MHD. Oprava se týká úseku začínajícího asi 250 metrů před Kardausovou ulicí až k okružní křižovatce ulic Přátelství a Podleská. Stavba je rozdělena do několika částí, které na sebe budou navazovat. Oprava by měla skončit v lednu 2022. Sdělila to mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Silničáři začnou pracovat nejdříve v úseku od křížení s Podleskou ulicí až po ulici K Měcholupům. Odstraněn bude současný povrch vozovky, nový bude proti tomu nynějšímu zvýšen. Na části úseku bude vyměněna také konstrukce silnice. Práce budou v této části Kutnohorské pokračovat do poloviny srpna. Postupně se pak přesunou na další úseky.

Kromě vozovky budou opraveny autobusové zastávky. TSK nechá vyměnit staré betonové obrubníky chodníků za kvalitnější žulové. Obnoveno bude také dopravní značení.

Při první části oprav bude Kutnohorská ve směru do centra uzavřena. Řidiči budou muset využít objízdnou trasu z ulice Přátelství do Podleské a dále přes Františka Diviše, Novopetrovickou, Hornoměcholupskou a K Měcholupům zpět na Kutnohorskou. V uzavřeném úseku budou po dobu oprav mimo provoz zastávky MHD.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, stavby, Kutnohorská, Praha, oprava, Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Měcholupy (Praha)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kutnohorská ulice v Praze projde opravou. Práce začnou v dubnu a skončí v lednu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.