Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Intervaly pražského metra se ode dneška prodlouží. Kvůli koronaviru ubylo cestujících

Kvůli nižšímu počtu cestujících jsou od dnešního dne v pražské MHD prodlouženy ve špičkách intervaly metra, a to od 10 do 40 sekund, na každé z linek to bude jinak. Od loňského 25. prosince do odvolání provoz metra končí mezi 22:30 až 23:00. Intervaly jsou prodlouženy od začátku pandemie koronaviru u metra, tramvají i autobusů.

Cestující v MHD musejí mít zakrytý nos a ústa respirátorem či nanorouškou, zrušené je nastupování předními dveřmi a prodej jízdenek u řidiče. Všechny dveře v metru se již od minulého jara otevírají automaticky.

Metrem jezdí 30 procent cestujících z doby před koronavirem

S ohledem na výrazný pokles počtu cestujících v metru, aktuálně jsme na 30 procentech počtu cestujících v období před koronavirem, dojde od středy k mírnému prodloužení intervalů metra. Jedná se o stejný režim jako o prázdninách, kdy je provoz dimenzován na úbytek 20 procent. Z toho je patrné, že i po tomto omezení bude kapacita nastavena asi trojnásobně větší, než by bylo skutečně potřeba,“ uvedl mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD, Filip Drápal.

Největší prodloužení je na lince metra A. Zde se ve špičce prodlouží intervaly o 30 až 40 sekund. U linky B to bude prodloužení v průměru o 20 až 30 sekund. Nové opatření se pak nejméně dotkne linky C, kde to bude o 10 až 20 sekund.

Oproti stavu před pandemií klesl počet cestujících v době největších omezení až o 85 procent a na původní úroveň, kdy metro denně přepravilo asi 1,2 milionu lidí, se dosud nevrátilo. Pražská MHD po celou dobu jezdí podle omezených jízdních řádů a v souvislosti se zákazem vycházení po 21. hodině postupně končí denní provoz už po 22. hodině.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky ČR, MHD, koronavirus, metro, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, COVID-19, městská hromadná doprava, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Intervaly pražského metra se ode dneška prodlouží. Kvůli koronaviru ubylo cestujících  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.