Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezi Prahou a Berounem je omezen provoz vlaků. Omezení bude trvat pět až šest týdnů

Výrazně omezen je provoz vlaků mezi Prahou a Berounem v úseku stanic Praha-Radotín a Dobřichovice. Po dobu pěti až šesti týdnů zde budou vlaky jezdit po jedné traťové koleji. Podle Správy železnic je důvodem poškození kotevního stožáru trakčního vedení, jehož oprava vzhledem k mrazům není možná. Zpoždění vlaků může podle Českých drah dosahovat až 20 minut.

Oprava stožáru začne ihned, jakmile to dovolí počasí

K poškození stožáru došlo při silniční nehodě ve čtvrtek 28. ledna, Vozidlo skončilo na trati a poškodilo stožár včetně betonového základu. Správa železnic zavedla v místě nehody snížení rychlosti na 50 kilometrů v hodině.

Při kontrole se zjistilo, že působením současných klimatických podmínek je stožár ve stavu, kdy nelze provozovat dopravu po druhé traťové koleji. Vzhledem k současnému mrazivému počasí ale není možné provádět betonáž,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Předpokládaná doba omezení dopravy by měla být pět až šest týdnů. „Jakmile to počasí umožní, začne se s betonáží a následnou výměnou kotevního stožáru, a to při dodržení technologických postupů. První traťová kolej bude v provozu bez omezení,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Trať 171 Praha Beroun

Štítky ČR, nehoda, železnice, počasí, Praha, Středočeský, Beroun, Správa železniční dopravní cesty, České dráhy, Dobřichovice, Radotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Prahou a Berounem je omezen provoz vlaků. Omezení bude trvat pět až šest týdnů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.