Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strakonickou ulici čeká rozšíření. Vzniknout má pruh pro autobusy a záchranáře

Cílem projektu, který je podpořen z Operačního programu Praha, je rozšířit pomocí stavebních úprav Strakonickou ulici ve směru do centra v úseku mezi zastávkou Dostihová a Barrandovský most tak, aby vznikl jízdní pruh pro autobusy a záchranáře.

Předpokládané výdaje jsou 420 milionů

Necelé tři kilometry dlouhý úsek Strakonické ulice totiž neumožňuje vyhradit vozidlům MHD samostatný jízdní pruh a autobusy zde často čekají v kolonách. Místo bývá rovněž obtížně průjezdné i pro záchranáře.

Projekt s předpokládanými výdaji ve výši 420 milionů korun počítá s rozšířením tělesa komunikace, a to pomocí úprav svahů, výstavby opěrných zdí a přeložek inženýrských sítí včetně úpravy odvodnění.

Po nedávném schválení daňového balíčku je rozpočet Prahy velmi napjatý. Proto jsem rád, že se nám na rozšíření Strakonické ulice podařilo získat peníze z evropských fondů. Na celkovou investici 420 milionů korun půjde z pražského operačního programu až 380 milionů,“ uvedl pražský primátor Zdeněk Hřib.

V průběhu března začnou přípravné práce

Strakonická je vytížená výpadovka a z vyhrazeného jízdního pruhu pro MHD a záchranku tam budou těžit všichni účastníci silničního provozu. Lidé v MHD nemusí trčet v případných kolonách, záchranka pohodlně projede a zároveň se uvolní více místa pro řidiče v autech. Na Strakonické zvýšíme plynulost i bezpečnost provozu a taky tam projektujeme podchod místo přechodu, aby řidiči na Zbraslavi nemuseli nečekaně brzdit na důležité pražské komunikaci,“ upřesnil náměstek primátora a radní pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

V současné chvíli máme pravomocně vydané územní rozhodnutí a stavební povolení, kompletně zpracovanou projektovou dokumentaci a je vybrán zhotovitel. V průběhu března zahájíme přípravné práce, které lze provádět i v zimních měsících a samotnou stavbu pak zahájíme na začátku stavební sezony,“ doplnil generální ředitel Technické správy komunikací hl. m. Prahy Jozef Sinčák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook PID

Štítky doprava, Strakonická ulice, rozšíření, PID, Praha, městská hromadná doprava, Barrandovský most, Zdeněk Hřib, Adam Scheinherr, Jozef Sinčák, Technická správa komunikací hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonickou ulici čeká rozšíření. Vzniknout má pruh pro autobusy a záchranáře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.