Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dopravní podnik chystá do léta kvůli opravám a výměnám pražců čtyři výluky provozu metra

Čtyři výluky provozu metra chystá do léta pražský dopravní podnik (DPP). Důvodem jsou výměny starých pražců a také modernizace zabezpečovacího zařízení. První výluka se uskuteční již o tomto víkendu 13. a 14 února, a to mezi stanicemi Ládví a Florenc. DPP bude v letošním prvním pololetí opravovat také tramvajové tratě a zahájí stavbu nové smyčky na Zahradním Městě.

Již o tomto víkendu nepojede metro mezi Ládvím a Florencí

O víkendu 13. a 14. února se ukuteční první opravy, a to ve stanici metra C Nádraží Holešovice, kde DPP opraví elektrické stavědlo z roku 2002. Tato oprava zastaví provoz mezi Ládvím a Florencí. Toto staniční zabezpečovací zařízení zajišťuje bezpečný provoz vlaků v tunelech metra a s jeho využitím zaměstnanci DPP také řídí provoz. Dojde také k výměně pražců. Cestující budou muset v době výluky využít náhradní autobus XC.

Za měsíc, o víkendu 13. a 14. března, je naplánována výměna zabezpečovacího zařízení ve stanici metra A Depo Hostivař. Všechny soupravy metra tak budou končit ve stanici Skalka. Také zde bude zavedena náhradí autobusová doprava.

Cestující budou muset využít náhradní autobusovou dopravu

Další dvě opravy čekají již zmíněnou linku C. Metro zde nepojede kvůli výměně dřevěných pražců za betonové od 2. do 5. dubna mezi stanicemi Pražského povstání a Hlavním nádražím. S poslední výlukou musí cestující počítat 12. a 13. června mezi Ládvím a Letňany. DPP zde bude vyměňovat zabezpečovací zařízení. Také v těchto případech budou muset lidé využít náhradní autobusovou dopravu.

Výluky čekají i pražské tramvaje

Výluky a omezení čekají také na cestující pražkými tramvajemi. V současné době DPP opravuje koleje v Chotkově ulici. Poté, co práce ukončí, zahájí 26. února výměnu kolejí a kolejových oblouků v úseku od křižovatky Bělehradské a Jugoslávské ulice po křižovatku Francouzské a Blanické. Pražský dopravní podnik opraví také trať v ulicích Na Pankráci a v Táborské v Praze 4, v květnu v křižovatce U Bulhara v Praze 1 a v červnu na Palackého náměstí v Podskalí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto dpp.cz

Štítky ČR, MHD, metro, pražský dopravní podnik, Praha, výluky, Dopravní podnik hl. m. Prahy, oprava, zabezpečovací zařízení, Ládví, Florenc, Zahradní Město, Holešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik chystá do léta kvůli opravám a výměnám pražců čtyři výluky provozu metra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.