Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

VIDEO: Výmluvy i útoky. Pražští strážníci stále kontrolují používání roušek v MHD

Pražští strážníci stále pokračují v kontrolách nošení roušek v prostorách městské hromadné dopravy. Od začátku ledna hlídky zjistily zatím 4195 případů porušení mimořádných opatření v městské hromadné dopravě a souvisejících prostorách. Ve 185 případech uložily pokuty ve výši 26 400 korun a 27 případů oznámily správním orgánům.

Od září loňského roku hlídky řešily celkem 26 559 těchto porušení, za které uložily 1 177 pokut v celkové výši 270 tisíc korun a 265 porušení oznamovali správnímu orgánu.

Ne vždy proběhne kontrola hladce. Problém s devětatřicetiletým mužem řešili strážníci ve stanici metra Můstek. „Roušku neměl, protože mu ji "sebraly holky“, jak hlídce sdělil. Pak už jen dodal, že tedy nápravu zjednat nemůže,“ popsala mluvčí městské policie Irena Seifertová. Opilý na místě nebyl schopný prokázat svoji totožnost, a tak musel být předveden na služebnu státní policie. Protože na místě odmítl zaplatit pokutu byl přestupek oznámen správnímu orgánu.

Nepříjemnou situaci řešil strážník v Praze 13, kde jej v autobuse číslo 180 napadl třiadvacetiletý mladík, kterého upozornil, že nemá zakryté dýchací cesty. „Strážník musel na svou obranu použít donucovací prostředky. S mladíkem poté vystoupil na další zastávce a vyčkal příjezdu kolegů z autohlídky. Protože muž u sebe neměl žádnou roušku ani její variantu, strážníci mu ji poskytli,“ vysvětlila mluvčí a uvedla, že při ověřování jeho totožnosti vyšlo najevo, že mladík má částečně omezenou svéprávnost. Spáchané přestupky strážníci oznámili správnímu orgánu. Hlídka státní policie na místě vyloučila podezření z přečinu násilí na úřední osobě.

Ohodnoť článek

Foto Vít Hassan

Štítky kontroly, doprava, strážníci, Praha, městská hromadná doprava, rouška, správní úřad, Můstek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Výmluvy i útoky. Pražští strážníci stále kontrolují používání roušek v MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.