Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Posunul se zákaz vycházení, jízdní řády pražské MHD se však zatím nemění

Jízdní řády pražské MHD se v souvislosti s posunem zákazu vycházení o dvě hodiny na 23:00 zatím měnit nebudou. Nadále bude platit ukončení denního provozu po 22:00. Omezení denního provozu bylo zavedeno od 2. listopadu kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19, kdy na konci října začal platit zákaz vycházení po 21:00. MHD v Praze nyní využívá asi třetina lidí proti době před pandemií koronaviru.

Provoz MHD byl již letos v březnu na začátku pandemie omezen. Kromě upravených jízdních řádů stále platí v Praze zákaz nástupu předními dveřmi nebo je zrušený prodej jízdenek u řidičů městských autobusů. Všichni cestující musí mít v MHD zakrytý nos a ústa, a to i na zastávkách.

Denní provoz MHD ukončen po 22. hodině

Aktuálně zůstávají v platnosti stávající jízdní řády a nadále platí, že plošná obsluha Prahy je zajištěna nočními tramvajovými a autobusovými linkami i po 22:00. Od dalších případných úpravách provozu MHD v návaznosti na rozvolňování vládních opatření se bude v následujících dnech jednat,“ uvedl Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou a středočeskou hromadnou dopravu.

Denní provoz metra, tramvají a autobusů je nyní postupně ukončován zhruba mezi 22:00 až 22:30. Současně s tím začínají vyjíždět noční linky tramvají i autobusů. Prodlouženy byly po 21:00 také intervaly na páteřních železničních tratích. Prodlouženy byly rovněž intervaly metra a tramvají, a to i přes den.

V pražském metru od letošního září ubylo několik milionů cestujících. Zatímco v září jich bylo přes 18,9 milionu, v říjnu to bylo necelých 13,5 milionu. V období od 1. do 18. listopadu jelo metrem asi 5,5 milionu lidí, proti stejnému období v říjnu to bylo o 3,6 milionu a proti září o 6,8 milionu lidí méně. Proti stejnému období loni v listopadu to je letos úbytek zhruba 12 milionů cestujících.

V metru od září ubylo několik milionů cestujících. Podnik očekává propad tržeb asi 1,2 miliardy

V pražském metru od letošního září ubylo několik milionů cestujících. Zatímco v září jich bylo přes 18,9 milionu, v říjnu to bylo necelých 13,5 milionu. V období od 1. do 18. listopadu jelo metrem asi 5,5 milionu lidí, proti stejnému období v...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, MHD, koronavirus, Praha, jízdní řády, opatření, městská hromadná doprava, lockdown, jízdní řád, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posunul se zákaz vycházení, jízdní řády pražské MHD se však zatím nemění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.