Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

V centru Prahy se pohádali dva muži v autech. Jeden druhého pobodal a ujel

Policisté pátrají po svědcích konfliktu dvou mužů, který se stal v neděli 1. listopadu před desátou hodinou večerní na křižovatce ulic Žitná a Štěpánská. Šlo o konflikt mezi dvěma muži v autech, kteří se začali hádat, vystoupili z vozů, jeden druhého bodl do břicha a z místa nehody ujel.

Celý konflikt odstartovala banální hádka řidiče vozidla Škoda jedoucího po ulici Wilsonova a spolujezdce souběžně jedoucího auta značky Hyundai. Muži si přes otevřená okénka nadávali a vzájemně se uráželi až na křižovatku ulic Žitná a Štěpánská, kde obě vozidla zastavila na červenou, muži vystoupili z aut a pokračovali v konfliktu.

Když se k sobě přiblížili na dosah, řidič škodovky  bodl druhého do oblasti břicha, nasedl do auta a z místa činu odjel. Zraněného muže převezl jeho kolega do nemocnice, kde byl okamžitě operován.

Zprávu o lékařském zákroku sedmadvacetiletého muže s bodným zraněním předali zdravotníci policistům. „Případ si okamžitě převzali kriminalisté druhého policejního obvodu a začali s jeho prověřováním. Na základě vyhodnocení zajištěných stop získali během několika hodin potřebné informace k osobě útočníka. Následující den po incidentu dvě hodiny po poledni ho zadrželi na jeho pracovišti,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Oba účastníci incidentu už byli vyslechnuti, ale kriminalisté stále pracují na objasnění celého případu. „Pokud jste se stali svědky popisované události, předejte nám informace prostřednictvím linky 158 nebo se osobně dostavte na nejbližší policejní služebnu,“ žádá policejní mluvčí.

Případ je prověřován pro podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví spáchaného ve stádiu pokusu. V případě odsouzení za tento skutek hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky útok, napadení, pobodání, doprava, Praha, Hyundai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Prahy se pohádali dva muži v autech. Jeden druhého pobodal a ujel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.