Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do úterního rána je přerušen provoz metra C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov

Provoz metra na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov je od soboty až do úterního rána přerušen. Důvodem je pokračující výměna dřevěných pražců za betonové. Místo metra v daném úseku pojedou autobusy.

Na trase C se musí pražce vyměňovat po větších částech, a to kvůli zabezpečovacímu zařízení, které musí být celé vypnuto. Například na trase A funguje jiný typ zabezpečení, který umožňuje výměnu jednotlivých pražců v noci. To na trase C nelze.

Pro cestující dopravní podnik zavedl od soboty do pondělí náhradní autobusovou dopravu s označením XC na trase Pražského povstání - Pankrác - Budějovická - Kačerov.

Omezen je o prodlouženém víkendu i provoz tramvají. Kvůli osazování svodidel na mostech Barrandovské estakády nebudou jezdit v úseku Hlubočepy a Sídliště Barrandov. Dopravní podnik tam ale prodlouží náhradní autobusovou dopravu X12 ze zastávky Na Knížecí přes Hlubočepy až na Sídliště Barrandov.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky doprava, metro, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, Pražského povstání, Kačerov, Hlubočepy, Barrandov, Pankrác, Knížecí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do úterního rána je přerušen provoz metra C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.