Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Poslední svezení. Pražský dopravní podnik vyřadí z provozu autobusy Citybus

Pražané dnes mají poslední možnost rozloučit se s městskými autobusy Citybus typů SdN a KbN, které již do budoucna nebudou vozit cestující v běžném provozu. Pražský dopravní podnik ukončuje jejich provoz po 24 letech.

Lidé si budou moci autobusy prohlédnout od 16:30 ve Střešovicích a následně na Strahově. V 17:00 vyjedou na rozlučkovou jízdu na obratiště na Strahově. Autobusy následně odjedou ze Strahova v 18:15 na Karlovo náměstí, respektive I. P. Pavlova, kde akce skončí.

Tento typ autobusů byl dlouhou dobu nejrozšířenějším nízkopodlažním typem autobusů v Praze. Nadvládu přerušily až vozy SOR, které nyní v Praze zcela dominují.

Zájemci si budou moci vyfotit také tramvaje typu T2. Tramvaje vyrazili na okružní jízdu v dopoledních hodinách od vozovny ve Střešovicích.

Autoři | Foto DPP

Štítky ČR, MHD, zábava, autobusy, Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Strahov, Střešovice, Karlovo náměstí, I. P. Pavlova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední svezení. Pražský dopravní podnik vyřadí z provozu autobusy Citybus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.