Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Roušky zůstávají v pražském metru povinné i po rozvolnění opatření

Další vlna rozvolňování koronavirových opatření je naplánována na nadcházející středu. Od 1. července budou moci lidé ve většině republiky odložit roušky. Ochrana úst a nosu zůstane plošně povinná už jen ve zdravotnických a sociálních zařízeních. V Praze budou muset lidé nosit roušky také v metru a na vnitřních hromadných akcích s účastí nad 100 lidí.

„Praha je nyní stabilní. Přesto vidíme riziko na větších akcích a v metru, proto i tady ponecháme opatření ve formě roušek,“ oznámil dnes ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Podobná situace platí také pro Moravskoslezský kraj.

Během posledních dní přibylo v tuzemsku několik stovek případů nákazy novým koronavirem. Podle Vojtěcha není důvod k obavám, že by šlo o druhou vlnu onemocnění. Může za to hlavně nárůst počtu nových případů v těžební firmě OKD. „Není to druhá vlna z našeho pohledu. Protože my teď provádíme poměrně masivní testování v tom nejpostiženějším regionu, a to je Karvinsko, a to stále tak trvá,“ řekl v diskusním pořadu Partie na CNN Prima News ministr zdravotnictví. „Týká se to hlavně OKD a to jsou hlavně ty záchyty, které tvoří vlastně ten masivní nárůst. Jenom na Karvinsku je to 122 nových případů, za včerejšek,“ dodal Vojtěch.

Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, vláda, Praha, rouška, metro, Adam Vojtěch, OKD, ANO 2011, okres Karviná, Moravskoslezský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roušky zůstávají v pražském metru povinné i po rozvolnění opatření  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.