Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Policisté zastavili zfetovaného muže bez řidičáku v kradeném autě, kde měl drogy a zbraně

Policejní hlídka chtěla v pondělí 8. června po jedné hodině odpolední v Opletalově ulici zkontrolovat řidiče auta, na němž byly registrační značky pro jiné auto. Řidič byl pod vlivem drog, neměl řidičský průkaz a v autě měl zbraně a marihuanu.

Muž policistům hned řekl, že nemá řidičský průkaz, protože si ho po předchozím zákazu řízení neobnovil. „K registračním značkám hlídce později uvedl, že vozidlo koupil své přítelkyni a chtěl jí ho odvést domů. Jelikož vozidlo bylo zakoupeno v Německu, nemělo přidělené žádné značky, a tak mu kamarád z autobazaru půjčil značky z jiného vozidla do doby, než proběhne převod vozidla na nového majitele,“ popsala policejní mluvčí Lucie Drábková.

Muž byl pod vlivem pervitinu a marihuany. „K tomuto muž uvedl, že je pravidelným uživatelem marihuany a ráno užil pervitin. Vzhledem k tomu, že se řidič dopustil protiprávních jednání, které naplňují znaky přestupku, byl policisty zajištěn a eskortován k podání vysvětlení na služebnu,“ doplnila mluvčí.

Podle policie je v tomto případě rozhodující hodnota návykové látky v krvi řidiče, takže se může řízení pod vlivem návykové látky překvalifikovat z přestupku na trestný čin, za který by muži hrozil až rok ve vězení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky drogy, auto, zbraně, Praha, marihuana, Německo, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté zastavili zfetovaného muže bez řidičáku v kradeném autě, kde měl drogy a zbraně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.