Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Uličník pomůže dětem v těžkých životních situacích. Do ulic Prahy 4 vyjíždí unikátní autobus

Jak vychovat z raubířů slušné, spokojené a sebevědomé občany? Pomoci dětem a dospívajícím v těžkých životních situacích má speciální projekt Prahy 4 zaměřený na prevenci kriminality. Unikátní pojízdný autobus Uličník nabídne přes léto útočiště mladistvým ve věku od deseti do osmnácti let.

Upravený dopravní prostředek se bude v průběhu léta pohybovat po Praze 4. V tamní městské části se jedná o první nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Jeho provozovatelem je spolek R-mosty, který od roku 1992 poskytuje profesionální pomoc osobám ohroženým sociálním vyloučením.

„Uličník je nízkoprahové zařízení, které mohou děti a mladiství navštívit bez udání důvodu, a to anonymně. Pomáhat bude hlavně těm, kteří se nacházejí v nějaké nepříznivé životní situaci nebo jsou takovou situací ohroženi,“ uvedla Lucie Michková, předsedkyně Výboru pro bezpečnost Zastupitelstva Městské části Praha 4. „Základem je citlivá komunikace s příchozími dětmi, na které je tento projekt postavený,“ zdůraznila.

Děti si ve vozidle mohou zahrát různé stolní hry, je v něm i prostor pro psaní domácích úkolů. Cílem je vytvořit prostor, kde se budou jeho návštěvníci cítit bezpečně. „Uličník nabízí zajímavou a neobvyklou formou podporu dětem a dospívajícím při řešení obtížných situací, a tím zvyšuje jejich šanci uspět v dalším životě,“ přiblížila Michková, která autobus objevila v loňském roce v Praze 3.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MČ Praha 4

Štítky Uličník, autobus, děti, Praha 4, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uličník pomůže dětem v těžkých životních situacích. Do ulic Prahy 4 vyjíždí unikátní autobus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.