Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stanice Anděl a Smíchovské nádraží jsou pokryty signálem. Internet je ve 22 zastávkách a přilehlých tunelech

Asi to zažil každý z nás. Chcete si na mobilním telefonu přečíst e-mail, nějaký článek na internetu nebo jen odepsat v konverzaci, ale v metru máte jednoduše smůlu. V některých stanicích je to již minulost. Cestující v pražském metru se nově připojí k internetu ve stanicích Anděl a Smíchovské nádraží na lince B.

Podle tiskové mluvčí dopravního podniku jsou stanice a tunely pokryty vysokorychlostní sítí LTE. Cestující tak nyní mohou používat internet ve 22 stanicích a přilehlých tunelech.

Do dvou týdnů bude signálem sítě LTE pokryt úsek mezi stanicemi Florenc a Invalidovna na lince B. „V úseku Křižíkova - Invalidovna byla síť LTE zprovozněna na konci letošního března,“ dodala Řehková.

V dalších stanicích linky A Staroměstská, Malostranská, Hradčanská, Dejvická a linky B Českomoravská budou mobilní služby k dispozici na začátku letošních letních prázdnin.

Naposledy byl signál v metru na konci dubna zaveden ve stanicích Muzeum a Můstek na trase A a v tunelu mezi nimi a začátkem dubna mezi stanicemi Křižíkova a Invalidovna na lince B.

Dozorčí rada DPP předloni schválila smlouvu s konsorciem operátorů, a to na 20 let, kdy za prvních deset let operátoři vyplatí DPP 120 milionů korun. Plánovaná nová linka D by se měla pokrývat signálem už při výstavbě. V pražském metru je nyní 61 stanic.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, MHD, komunikace, Dopravní podnik hl.m.Prahy, Praha, Internet, metro, tunel, Smíchovské nádraží, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Invalidovna, Florenc, Staroměstská, Hradčanská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanice Anděl a Smíchovské nádraží jsou pokryty signálem. Internet je ve 22 zastávkách a přilehlých tunelech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.